'Kavgalar bitmeli'

Edirne'de iki mahalle arasında yaşanan olaylardan sonra Menzilahır Mahallesinde yaşayanlar, 'Birileri bu olayları körüklüyor. Bir çok insan işinden oldu. Bu kavgaların bitmesi gerekiyor' dediler.

'Kavgalar bitmeli'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son 15 gündür diken üzerine duran Gazimihal ve Menzilahır mahallelerinde yaşayanlar arasındaki sorun devam ederken, önceki gün 2 kişinin dövülmesi ve dün gece Gazimihal mahallesinde havaya ateş açılmasından sonra, dün toplanan Menzilahır mahallesi sakinleri, kavganın kimseye fayda getirmeyeceğini belirttiler. Mahalle muhtarlığı önünde toplanan sakinler adına konuşma yapan Aktör Levent  Çakır, “Bu kavgalar kimseye fayda getirmeyecektir. Ben burada doğdum burada büyüdüm. Gazimihal mahallesinde kız alıp, kız verdik, akrabalıklarımız var. Neden niçin böyle oldu anlamadık ama bir an önce bu dargınlığın bitmesi gerekiyor. Bu olaylar yüzünden bir çok insan ekmeksiz kaldı. Otoparklar alındı, burada çalışanlar açlığa terk edildi. Hiç kimse geçmişe dönmek istemiyor. Yetkililer bir an önce bu sorunlara çözüm bulsun” dedi.

“TEDİRGİNİZ”

Öte yandan halen tedirgin olduklarını ve çocuklarını çarşıya bırakmadıklarını belirten mahalle sakinleri, “ Her gün bir saldırı oluyor. Çocuklarımız çarşıya göndermiyoruz. Kimseden korktuğumuz yok ama olayların büyümesini istemiyoruz. Daha fazla dayanacak gücümüz kalmadı. Biz de aynı şekilde karşılık vermek istemiyoruz. Olaylar devam ederse Valiliğe giderek, Valimiz ile görüşeceğiz” dediler.

Hasan Boyacıoğlu