Edirne'deki 4 mahallede 'Mahalle Afet Gönüllüleri' projesi başladı

Edirne MAG AMESAR mahalle muhtarlarıyla görüşerek 'Mahalle Afet Gönüllüleri' projesine başladı.

Edirne'deki 4 mahallede 'Mahalle Afet Gönüllüleri' projesi başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne MAG AMESAR mahalle muhtarlarıyla görüşerek “Mahalle Afet Gönüllüleri” projesine başladı.

Edirne'de doğal afetler ve felaketlerde görev alacak olan mahalle afet gönüllüleri için eğitim süreci devam ediyor. MAG AMESAR ekipleri Şükrüpaşa, Kocasinan, Atatürk ve Abdurrahman mahallesi muhtarlarıyla görüşerek “Mahalle Afet Gönüllüleri” projesine başladı.

Muhtarları makamında ziyaret eden ekipler, gönüllü sistemi hakkında bilgi verdi.

Ülke genelinde olası depremin ardından arama ve kurtarma çalışmalarını daha etkili şekilde sürdürmek için mahallelerde afet gönüllülerinden oluşan birimlerin önemine değinen ekipler, muhtarlardan destek istedi.

Gönüllüler afetlerde arama ve kurtarma çalışmalarının daha sağlıklı şekilde sürdürülmesi için yetkililere hayati öneme sahip olduğunu anlattı.

Edirne MAG AMESAR İl Koordinatörü Tuğberk Emre Aktaş, amaçlarının ekipleri genişletmek olduğunu söyledi.

Yerel ve ulusal düzeyde afet bilincinin yaygınlaşması için çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Aktaş, “Şu an mevcut olarak gönüllü sayımız 52. Biz bunu daha da arttırmak istiyoruz. Muhtarlarla görüşerek projeye destek istedik. Onlarda bizlere destek vereceklerini iletti. Mevcut sayımızı 1 yıl içerisinde bin kişiye çıkartmak istiyoruz. Yaşanabilecek olası doğal afetler için gönüllülerimizin eğitimleri sürüyor. Sisteme yeni dahil olacak gönüllülerimizde profesyoneller tarafından eğitim sürecinden geçecek ve sahada görev alabilecek düzeye gelecek. Biz Edirne başta olmak üzere ülkemizde afet bilincini üst seviyelere çıkartmak istiyoruz. Bu kapsamda da mahallelerimize yönelik geliştirdiğimiz projemize hız kazandırmak için muhtarlarımızla görüşüyoruz. Sadece 3 mahalle değil bunu kent genelindeki her mahallede uygulamak istiyoruz.” Dedi.

Aktaş, gönüllü olmak isteyenlerin muhtarlığa giderek başvuruda bulunabileceğini iletti.

Doğukan Vurgun