30 Ağustos coşkusu

Büyük Zaferin 95. Yılı Edirne'de coşku içinde kutlandı. Geçit törenini kaldırımlar üzerine oturarak izleyen Edirne'liler, Türk Bayraklarını ellerinden düşürmedi.

30 Ağustos coşkusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Atatük Anıtına çelenk konulması ile başladı. Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54. Mekanize Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, CHP Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum temsilcileri ve birlikte vatandaşları katıldığı törende çelenklerin sunulmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törenler Vali Günay Özdemir’in makamda tebrikleri kabulü ile devam etti.

HALKIN İLGİSİ VARDI

Valilikte yapılan törenden sonra ise Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Tuğgeneral Salim Afgün halkın bayramını kutladı. Talatpaşa asfaltı üzerinde yapılan geçit töreni öncesi günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Geçit törenine halk ilgi gösterdi. Aileler töreni izlemeye çocukları ile gelince ortaya renkli tablolar çıktı. Çocuklar tören boyunca ellerindeki Türk Bayraklarını salladı. Birçok vatandaş, oturmaya yer bulamayınca kaldırımlar üzerine oturarak töreni izledi.

Gözde Kabasakal