Edirne'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı

Edirne'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları çerçevesinde Emek ve Meslek Örgütleri Platformu koordinasyonunda Atatürk Bulvarı üzerinden Saraçlar Caddesi'ne yürüyüş gerçekleştirildi.

Edirne'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları çerçevesinde konfederasyonlar, sendikalar, siyasi partiler, odalar ve sivil toplum örgütleri Şükrüpaşa İlkokulu önünde bir araya geldi. Kutlamaların başladığı alanda ve diğer noktalarda geniş güvenlik önlemi alındı.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri sabahın erken saatlerinden itibaren kutlamaların yapılacağı alanda görev aldı. Kalabalıkların oluşmasıyla birlikte alana gelenler polis kontrolünün ardından kutlamaların yapılacağı alana alındı.

Atatürk Bulvarı üzerinden Saraçlar Caddesi'ne kadar devam eden yürüyüş sonrası kortej alandaki yerini aldı.   Saraçlar Caddesi'nde toplanan TÜRK İŞ, DİSK, KESK, Birleşik Kamu-İş, TMMOB ve TTB üyeleri bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen kutlama programında DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Caner Makasçı ve SES Edirne Şube Sekreteri İnci Sumsal bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından müzik grupları sahne aldı. Katılımcılar şarkılar ve türküler eşliğinde halay çekerek kutlama yaptı. Kutlama programı sorunsuz şekilde sona erdi.

Doğukan Vurgun