İşçi haklarının yanı sıra Filistin'deki zulme de vurgu yapıldı

HAK-İŞ Edirne Temsilciliğince, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları çerçevesinde yapılan basın açıklamasında İşçi haklarının yanı sıra Filistin'deki zulme de vurgu yapıldı.

İşçi haklarının yanı sıra Filistin'deki zulme de vurgu yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HAK-İŞ Edirne Temsilciliği ve bağlı Öz Sağlık – İş sendikası 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla basın açıklamasında bulundu. Kutlamalar çerçevesinde Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen üyeler, Filistin’deki zulme de vurgu yaptı.

Basın açıklamasını  HAK-İŞ Edirne Temsilcisi Emre Promet okudu.  Uluslararası toplumu Filistin'de yaşanan zulme karşı harekete geçmeye davet eden Promet, “76 yıldır Siyonist İsrail'in Filistin topraklarında yaptığı katliamları, işgalleri, zulümleri tüm Dünyaya haykırmak ve yaşanan zulümler sona ersin diye uluslararası topluma çağrıda bulunmak üzere alanlardayız. HAK-İŞ olarak, Siyonist İsrail’in ve katil Netenyahu'nun Uluslararası hukuk önünde en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Soykırıma karşı sessiz kalan Avrupa Birliği, ABD ve onun kuklalarını nefretle kınıyoruz, lanetliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Promet, HAK-İŞ olarak, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Filistin topraklarında akan kanın ve katliamların durdurulması, Gazze’de onurları için, Özgür Filistin için, canları pahasına mücadele eden Filistinli kardeşlerimizin insan haklarının sağlanması için tüm dünyayı ve tüm dünya emekçilerini mücadele etmeye ve birlik olmaya davet etti.

"Esir alınan Filistinli işçilerin serbest bırakılmasını talep ediyoruz"

Siyonist İsrail Devleti tarafından esir alınan bütün Filistinli işçilerin serbest bırakılmasını talep ettiklerini dile getiren Promet, “1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nde HAK-İŞ olarak, Filistin topraklarında akan kanın ve katliamların durdurulması, Gazze'de onurları için, Özgür Filistin için, canlan pahasına mücadele eden Filistinli kardeşlerimizin insan haklarının sağlanması için tüm dünyayı ve tüm dünya emekçilerini mücadele etmeye ve birlik olmaya davet ediyoruz.Siyonist İsrail Devleti tarafından esir alınan bütün Filistinli işçilerin serbest bırakılmasını talep ediyoruz Başkenti Kudüs olan özgür ve bağımsız Filistin devleti kuruluncaya kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz” dedi.

Mazlum ve mağdur coğrafyalarda huzur ve barışın tesisi için sendikaların ve işçilerin omuz omuza dayanışmasının devam edeceğini belirten Promet, “Filistin'de barış ve huzur ortamının sağlanmasını, Mescid-i Aksaya yönelik yapılan, en temel özgürlük olan ibadet özgürlüğünü hedef alan bütün kısıtlamaların ivedilikle kaldırılmasını talep ediyoruz Filistin halkına, gıda, ilaç, su, gibi temel yaşam gereçlerinin güvenli ve insanı koşullar altında ivedilikle ulaştırılmasını talep ediyoruz. HAK-IS, mazlum ve mağdur coğrafyalarda huzur ve barışın tesisi için sendikalarımız ve işçilerimiz ile omuz omuza dayanışmasını devam ettirecektir” şeklinde açıklamada bulundu.

Filistin başta olmak üzere, Suriye, Yemen, Libya, Afganistan, Irak, Somali Arakan, Doğu Türkistan'da ve yeryüzünün bütün mazlum coğrafyalarında yaşanan insanlık dışı olaylara dur demek için meydanlarda olduklarını söyleyen Promet, Mazlum coğrafyalarda yaşanan insanlık dışı zulümlerin son bulması için uluslararası İşçi hareketini duyarlılık göstermeye ve birlikte mücadeleye davet ettiklerini vurguladı.

Gazze'de ve Filistin'de şehit olanları rahmetle yad eden ve yaralılara acil şifalar dileyen Promet, soykırımın kısa sürede sona ermesini istediklerini söyledi. Türkiye'nin geleceği, istikrarı, huzur ve güveni için var güçleriyle çalışmayı sürdüreceklerini belirten Promet, "Ülkemizi korumak için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında iş kazası ve meslek hastalıklarında hayatını kaybeden emekçi kardeşlerimizi dua ve rahmetle yâd ediyoruz. HAK-İŞ olarak Türkiye Yüzyılının emeğin ve emekçinin yüzyılı olacağına inanıyor, işçilerimizden aldığımız güç ile geleceğe emin adımlarla yürüyoruz. HAK-İŞ olarak, Türkiye'nin geleceği, istikran, huzur ve güveni için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Burcu Temel