Güneş pazarı ısıttı

Havaların soğuk ve yağışlı geçmesi dolayısıyla Edirne Ulus Pazarı'nda bir süredir durgunluk yaşanıyordu. Termometrelerin 14 dereceyi göstermesi ve yazdan kalma havayı fırsat bilen vatandaşlar kendini dışarı atarak, soluğu çarşı ve pazarlarda aldı.

Güneş pazarı ısıttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yağmurlu ve soğuk havanın ardından yüzünü gösteren güneş, vatandaşların, turistlerin ve esnafın yüzünü güldürdü.Edirne Ulus Pazarı’nda birkaç haftadır yaşanan durgunluk esnafları olumsuz etkilerken pazar boş kalmıştı. Bu hafta güneşi gören yerli ve yabancı vatandaşlar pazara akın etti.

Pazarcı esnafları, bu hafta pazarın beklediklerinden daha fazla kalabalık olduğunu bu durumun yüzlerini güldürdüğünü ve işlerinin iyi gittiğini söyledi.Öte yandan Yunan ve Bulgar Turistlerin de alışveriş için yeniden Edirne’ye gelmeye başladıkları görüldü.

Güneşi gören dışarı çıktı

Çarşı ve pazarda kalabalık yaşanırken bazı vatandaşlar ise Saraçlar Caddesi’ndeki kuşlara yem atıp, dinlenme alanlarına oturarak güneşin tadını çıkardılar. Güneşli havayı fırsata çeviren seyyar satıcılar da cadde ve sokakları doldurdu. Ayrıca okulların yarıyıl tatiline girmesi dolayısıyla vatandaşlar da çocuklarına karne hediyesi almak için hem güneşin tadını çıkardılar hem de alışveriş yaptılar.

Özlem Ceylan