Doğrudan geçiş hakkı konusunda ön görüşme yapıldı

AK Parti Edirne Dış İlişkiler Başkanı Ahmet Osmanlı, Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Yaşar Yaman Ocak ile yaptığı görüşme neticesinde Edirne esnafının uzun zamandır beklediği doğrudan geçiş hakkı konusunda ön görüşme yaptıklarını bildirdi.

Doğrudan geçiş hakkı konusunda ön görüşme yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne esnafının talep ettiği gümrük kapılarındaki geçişlerle ilgili sorunların çözümü ile alakalı görüşmeyi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısı ile 21 Nisan Salı Günü yapabildiklerini belirten AK Parti Edirne Dış İlişkiler Başkanı Ahmet Osmanlı, devletin yapmış olduğu teknoloji yatımları sayesinde TIR’ların çıkışlarda ve yolda bekleme sürelerinin büyük orada azaldığını belirterek şunları ekledi.

TIR Parkı ile TIR şoförlerinin mağduriyetinin büyük bir bölümünün çözülmüştür.
“Devletimiz tarafından hizmete açılan TIR Parkında; lokanta, kafeterya, döviz bürosu, berber, kütüphane gibi TIR şoförlerinin sosyal ihtiyaçların karşılanacağı alanlar ile insani ihtiyaçlarını karşılayacağı tuvalet ve banyolar bulunmaktadır.”
Yaz aylarında ülkemize gelen ve diğer ülkelere giden vatandaşlarımızın bekleme sürelerini konforlu hale getirdik.
 “Dünyanın en büyük ikinci kara sınır kapısı olan Kapıkule Sınır Kapısı işlem hacmi olarak da en yoğun kapı olma özelliğini taşımaktadır. Özellikle yaz aylarında Avrupa ülkelerinden Türkiye'ye gelen gurbetçilerimiz ile Türkiye’den Avrupa ülkelerine giden vatandaşlarımızın oluşturduğu yoğunluk nedeni ile yığılmalarla birlikte kuyruk oluşmaktadır. Çıkış için bekleyen gurbetçi ve vatandaşlarımız için gümrük sahasının dışında sosyal hizmet sunan parklarda bekletilmektedir. Böylelikle Bulgaristan gümrüğünün alabildiği kadar araçlar gümrük sahasına alınarak yolcularımızın güneş altında mağdur olmalarının önüne geçilmiştir. 

Yurt dışına ticaret yapmak için giden Edirne esnafa gümrük kapılarında bekleyemeyecek.
“Araç yoğunluğunun olduğu özellikle yaz aylarında Edirne esnafımızdan ve sanayicilerimizden yurt dışında iş yapmak için giden vatandaşlarımız kapılarda uzun süreler beklemek zorunda kalıyor ve mağdur oluyorlardı. Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız ikili görüşme neticesinde Edirne esnafımızın ticaret yapma amacıyla yurt dışına çıkışlarında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (ETSO) alacakları belge neticesinde parklarda beklemeden doğrudan gümrük kapılarından çıkış yapmaları için ön görüşme yapılmıştır. Bu sürecin işleyişi Edirne Valiliğimiz ile Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’nün organizasyonunda olacaktır. Ayrıca panelvanların giriş ve çıkışlarında aynı zamanda yurtdışına yolcu beraberinde eşya götürenlere, gümrük tarafından yasaklama ve engelleme olmadığı yaptığımız görüşmede Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğünce bildirilmiştir.

HABER MERKEZİ