Lalapaşa Ziraat Odası'ndan kadın çiftçileri buluşturan etkinlik

Lalapaşa Ziraat Odası Başkanlığı tarafından kadın çiftçileri buluşturan bir etkinliğe imza atıldı. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü öncesi bu yıl bir farklılık yapan Lalapaşa Ziraat Odası, Çanakkale Gezisi düzenledi.

Lalapaşa Ziraat Odası'ndan kadın çiftçileri buluşturan etkinlik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla her yıl etkinlik düzenleyen Lalapaşa Ziraat Odası Başkanlığı, bu yıl farklı bir çalışma gerçekleştirdi. Mayıs ayı olması sebebiyle tarla işlerinin artmasına bağlı Çiftçiler Günü'nü erkenden kutlayan Lalapaşa Ziraat Odası Başkanlığı düzenlediği Çanakkale gezisinde kadın çiftçileri buluşturdu. Ücretsiz olarak düzenlenen Çanakkale Gezisi, kadınlardan tam not aldı. Gezi sayesinde birbirleriyle kaynaşan çiftçi kadınlar, bu gezinin her yıl düzenlenmesini istediklerini ifade ettiler.

Gezi ile ilgili açıklamada bulunan Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Taner Öztürk, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü her yıl çeşitli etkinliklerle kutladıklarını ve bu yıl bir farklılık oluşturmak istediklerini söyledi.

Lalapaşa ziraat odası olarak üreten kadın çiftçileri buluşturan bir gezi düzenlemek istediklerini ve gezinin yoğun ilgi gördüğünü belirten Öztürk, "Daha önceki yıllarda erkek çiftçilere yönelik aktiviteler yapıyorduk. Bu yıl dedik ki kadın çiftçilerimiz de bizlerle aynı zorlukları çekiyor. Tarlada, ahırda ter döküyorlar. Onların da eğlenceli vakit geçirmelerine katkı sağlamak amacıyla bir gezi düzenlemek istedik. Çok anlamlı oldu ve çok beğenildi. Şimdiden tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutluyorum. İnşallah bundan sonraki yıllarda da çeşitli etkinliklerimiz olacak" ifadelerine yer verdi.

İpek Esma Çeşme