Kuryeler yollarda karşılaştıkları zorlukları anlattı

Edirne'nin sokaklarında hızla yayılan kurye hizmetleri, şehirdeki yaşamı kolaylaştırmakla birlikte, bu hizmeti sunan çalışanlar da çeşitli zorluklarla karşılaşıyor. Sektör çalışanları, bozuk yollarda ve çukurlarda karşılaştığı zorlukları anlattı.

Kuryeler yollarda karşılaştıkları zorlukları anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son yıllarda popüler hale gelen  “Kuryelik” mesleği, genç yaşta kendi işini kurmak isteyen gençlerin gözdesi olmuş durumda. Pandemi sürecinde vatandaşların evlerinden çıkamaması ile birlikte popülerleşen meslek, günümüzde ise hala bu popülerliğini koruyor.  Geceleri ve kötü hava koşullarında da hizmet vermeye devam eden kuryeler, yollarda oluşan çukurlar ve çökmelerden dolayı zaman zaman büyük sıkıntı yaşıyor. Kurye sektöründe çalışan bireyler, işlerini sürdürürken karşılaştıkları güçlükleri ve endişeleri paylaştı. Hızlı ve güvenli bir şekilde siparişleri teslim etmek için canla başla çalışan kuryeler, şehirdeki altyapı sorunları işlerini etkileyen başlıca faktörlerden birisi haline geldi.

Edirne merkezde çalışan kuryeler, ortak sorunlarının yolların bozuk olması ve trafikteki sürücülerin motorlara karşı duyarsız olması olduğunu anlattı.

Yaklaşık 6 yıldır kuryelik yaptığını söyleyen Kurye esnafı Hüseyin Asım Sevinç, kuryelik mesleğinin zor ve dikkat isteyen bir meslek olduğunu belirtti. Çimenlerin sulanması sırasında yolara sıçrayan sulardan şikayet ede Sevinç, bunun büyük tehlike oluşturduğunu söyledi.

Kurye Şafak Samet Bölge, “4-5 yıldır bu işi yapıyorum. Bu mesleğin gerçekten dışarıdan görüldüğü gibi olmadığını söyleyebilirim ,insanlar çok kolaymış gibi görüyor” dedi.

“Kurye esnafları” mesleğin kolay olmadığını aksine zor ve yorucu olduğunu söyledi.

Doğukan Vurgun