Kapıkule'de 40 milyon liralık kaçak altın ele geçirildi

Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'nda gerçekleştirilen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 40 milyon lira olan 18 kilo 725 gram gümrük kaçağı altın ele geçirildi.

Kapıkule'de 40 milyon liralık kaçak altın ele geçirildi

Edirne emniyet müdürlüğüne bağlı kom şube müdürlüğü ekipleri her türlü kaçakçılık ile mücadelesini sürdürüyor.

KOM şube müdürlüğü, İstihbarat Şube müdürlüğü ve Kapıkule Gümrük müdürlüğü ile koordineli olarak yapılan 3 farklı operasyonda piyasa değeri 50 milyon lira olan gümrük kaçağı altın, alkol ve lüks araç parçaları ele geçirildi.

Kapıkule’de gerçekleştirilen operasyonda Bulgaristan’dan yurda giriş yapmak isteyen tır durduruldu. Araçta yapılan aramada 23 parça halinde faturasız külçe altın ve 22 faturasız altın bilezik ele geçirildi. Toplamda 18 kilo 725 gram altına ekiplerce el koyuldu. Altınların piyasa değerinin yaklaşık 40 milyon lira olduğu tahmin ediliyor. Şüpheli tır şoförü gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Öte yandan

Edirne Merkez ve havsa ilçesinde toplamda 4 şahsa ait 4 ikamet adresi ve 2 araçta sahte alkol ve alkol kaçakçılığına yönelik operasyon düzenlendi.

İkametlerde yapılan aramada, 387 gümrük kaçağı alkol, 25 litre sahte içki, 25 litre Etil Alkol ve 6 kilogram gümrük kaçağı çay ele geçirildi. Toplam 4 şahsa idari işlem uygulandı.

Diğer bir operasyonda ise

Kapıkule Sınır Kapısı’ndan yurda giriş yapmak isteyen tır durduruldu. Tırın dorsesinde yapılan aramada lüks araca ait gümrük kaçağı 7 motor ve kaporta yedek parçası ele geçirildi.

Tır şoförü İ.T’ye adli işlem yapıldı.

Doğukan Vurgun