Öğrenciler için ücretsiz okul yemeği çağrısı

Edirne Okul Yemeği Koalisyonu, eğitim kurumlarında eğitimin yanı sıra çocuklara sağlıklı beslenme imkânının bir arada sunması gerektiğini belirterek basın açıklaması gerçekleştirdi.

Öğrenciler için ücretsiz okul yemeği çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de 16 kurumun bir araya gelmesiyle oluşturulan Okul Yemeği Koalisyonu, Kent Konseyi'nde basın toplantısı gerçekleştirdi. Açıklamayı Koalisyon adına Eğitim-İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay okudu.

Eğitim kurumlarının çocuklara eğitim ve sağlıklı beslenme imkânını bir arada sunması gerektiğine değinen Akçay, çocuklara iyi bir hayat sağlamanın siyasal, iktidar, muhalefet ve tüm toplumsal kurumlar için kamusal bir görev olduğunu söyledi.

Okul yemeğinin çocuklar için temel bir hak olduğunu ifade eden Akçay, Ücretsiz okul yemeğinin; ülkenin en temel ve en acil gündemlerinden biri haline geldiğini savundu.

Okul yemeği konusunda verilen sözlerin tutulmadığını iddia eden Akçay, Türkiye’nin her türlü kaynağa sahip olduğunu ve vakit kaybedilmeden MEB tarafından okul yemeği programının uygulamaya konulması gerektiğini aktardı.

Çocukların bugün ve yarınlar olduğunu söyleyen Akçay, Karar alıcılar ve kamu yöneticilerinin bu bilinçle hareket etmesi gerektiğine değindi.

Doğukan Vurgun