TÜMKİAD Edirne Şubesi iftar programı düzenlendi

Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimcileri Derneği Edirne Şubesi tarafından Havsa'da iftar programı düzenlendi.

TÜMKİAD Edirne Şubesi iftar programı düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’nin havsa ilçesinde bir tesiste düzenlenen program kuran-ı kerim tilavetiyle başladı. Ardından katılımcılar iftar yaptı.

Programda konuşan TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, katılımcıların Ramazan Ayı’nı tebrik etti.

Dernek olarak siyasetin içerisinde olmadıklarını söyleyen Tanrıkulu, “Bir kalkış var. Bu kalkış millete, devlete ve bayrağa hizmet kalkışıdır. Biz siyasetin arka bahçesi olmayacağız. Ama siyasete yön vereceğiz. Biz bu salona hiçbir siyasinin toplayamayacağı insanları topladık. Bugün burada siyaset yok. Sizler genç kardeşinizin arkasında durmak için buradasınız. Bugün bir arada olma zamanı. Dünyanın en güzel ülkesinde yaşıyoruz. Bu toprakların kıymetini bilmek zorundayız.” Dedi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ülke nüfusunun etkilendiğine dikkat çeken MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, “6 Şubat tarihinde yaşanan ve ülke nüfusunun enkaz altında yaklaşık altıda birinin etkilendiği bir afet yaşıyor. Şu anda ülkemizde yaklaşık olarak 2 milyondan fazla kişi çadırlarda ve konteynerlerde yaşamak durumunda yaklaşık 3 milyon kişi de memleketini terk etmek zorunda kaldı. Ben de depremin merkez üssü olan Elbistanlıyım. Dolayısıyla çok ciddi sıkıntıların üst üste yaşandığı bir dönemde biz sivil toplum kuruluşlarının çok önemli olduğunu bir kere daha anladık.” Dedi.

2017 yılında sivil toplum kuruluşu olarak yola çıkan TÜMKİAD ülkenin iş insanlarını bir araya getiren kuruluş oldu.

Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimciler Derneği’ne yaşanan büyük felaketten sonra çok iş düştüğünü dile getiren MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, “Biz bu insanları göçük altından kurtarmak istiyorsak, TÜMKİAD olarak bizlere çok iş düşüyor. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın bizlere ihtiyacı var.” şeklinde konuştu.

“Ülkemizin 3 tarafı denizlerle 4 tarafı düşmanlarla çevrili”

TÜMKİAD Edirne Şube Başkanı Oğuz kurum katıldığı iftar programında yaşanan büyük felaketin ardından” biliyorsunuz ki ülkemizin 3 tarafı denilerle 4 tarafı düşmanlarla çevrilidir. Biz bir olmak, diri olmak orundayız. Bir olmaktan başka çaremiz yok. Bizim Türkiye Cumhuriyeti’nden başka gidecek yerimiz yok. Onun için rabbim bizi birbirimizden ayırmasın” sözlerine yer verdi.

Programa MAK araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, Dernek üyeleri ve çok sayıda İl Başkanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Doğukan Vurgun – Dilek Şahin