Onlar eli öpülesi aileler

Edirne'deki koruyucu aileler, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Onlar eli öpülesi aileler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Hafta sonu lalezar restaurantta düzenlenen kahvaltıda çok sayıda koruyucu aile ve koruyucu aile adayları Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli ile bir araya geldi.

Yoğun katılımla gerçekleşen kahvaltı programında konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin ÖZBAŞ:  İyi ve kötü günde bir araya gelerek sevinç ve hüznü paylaşmak, bir ve beraber olmak amacıyla programın düzenlendiğini belirterek;

“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak çocuklarımızın tüm ihtiyaçları ziyadesiyle karşılanmaktadır.  Ancak bizim kurumlarımızda eksik kaldığımız, karşılayamadığımız Aile Şefkatini sizler tamamlıyorsunuz. Kendinizle ne kadar övünseniz azdır, sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Böyle bir hizmetin karşılığı ödenemez. Peygamberimiz “Bir yetimin, bir öksüzün başını okşayanla, ahirette bir elin parmakları gibi yanyanayız” diyerek yaptığınız hizmetin ne kadar ulvi bir görev olduğunu belirtmiştir. Son zamanlarda sizin de gayretlerinizle iki olan koruyucu aile sayısı, ellili rakamlara çıkmıştır. Ancak bunu yeterli bulmuyoruz. Kurum bakımı altındaki tüm çocuklarımızın aile şefkatine kavuşmalarını, aile sıcaklığını yaşamalarını istiyoruz. Mesai günleri içerisinde sizlere bir araya gelmek zor oluyor.  İstedik ki çocuklarımızla, annelerimizle, babalarımızla birlikte olalım. Sosyal hizmet uzmanlarımız, çocuk gelişimci, sosyolog, psikolog, öğretmen ve tüm çalışanlarımızla buradayız. Sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyoruz.  Bizlere ihtiyaç duyduğunuz her an yanınızdayız” dedi. Duygulu anların yaşandığı kahvaltı esnasında yapılan protokol konuşmaları sonrasında koruyucu aileler ve koruyucu aile adayları birbirleriyle uzun süre sohbet etme imkanı bulduğu gibi meslek elemanlarıyla bire bir görüşme imkanı buldular.  Kahvaltıya koruyucu aileleriyle birlikte katılan çocuklarda polyaço eşliğinde doyasıya eğlendiler.