Mehmet Akif Ersoy'un 12 eseri sanatçılar tarafından seslendirildi

Edirne'de Kültür ve Turizm Bakanlığı Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu ile İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu tarafından 'İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy Anma Özel' konseri düzenlendi. Düzenlenen konserde Mehmet Akif Ersoy'a ait 12 şarkı sanatçılar tarafından seslendirildi.

Mehmet Akif Ersoy'un 12 eseri sanatçılar tarafından seslendirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kültür ve Turizm Bakanlığı Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu ile İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu tarafından düzenlenen “İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy Anma Özel” konseri müzikseverlerle buluştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Edirne Devlet Türk Müziği ve Rumeli Müzikleri Topluluğu’nun Türkocağı Caddesi'ndeki binasında düzenlenen konser sanat yönetmeni Yıldıray Öztürk idaresinde icra edildi.

Müzikseverler tarafından yoğun ilgi gören konserde sözleri Mehmet Akif Ersoy’un olan 12 şarkı topluluk sanatçıları tarafından seslendirildi. Sanatçılar şarkıları koro ve solo şeklinde müzikseverlere sundu.

Konserin açılış konuşmasını gerçekleştiren Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu Sanatçısı Nalan Höke Turan, “Kahramanmaraş merkezli depremlerde ve Şanlıurfa’da yaşan sel baskınları sonucu hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Kalbimiz ve dualarımız deprem bölgesindeki vatandaşlarla.” Dedi.

Doğukan Vurgun