Başkan İba, 'Kadınlar toplumun en kutsal değeridir'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı'nın verilmesinin 87'inci yıldönümü dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu. Kadınların çalışma ve siyasi hayattaki yerinin her geçen gün arttığına değinen Başkan İba, AK Parti'nin girdiği her seçimden zaferle çıkmasında kadınların çok önemli rolü olduğunu söyledi.

Başkan İba, 'Kadınlar toplumun en kutsal değeridir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkını tanımasının 87’inci yıldönümüne ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan İba, özellikle son dönemlerde kadınların hem çalışma hem de siyasi hayattaki yerinin arttığına değindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın da kadınların her alanda güçlenmesi adına yeni proje ve çalışmalar yaptığını ifade eden Başkan İba, “Partimizde kadın kolları her daim güçlü bir şekilde yol aldı. Bugün başka hiçbir partide böyle bir güç yok. AK Parti Kadın Kolları teşkilatı yurdumuzun en büyük kadın hareketlerinden birisidir. Partimizin girdiği her seçimden zaferle çıkmasında kadınların çok önemli bir rolü bulunmaktadır” dedi.

Kadınların sosyal, kültürel, ekonomik, siyasi ve toplumsal alandaki konumlarını arttırmak adına çalışma ve projelerin devam edeceğini ifade eden Başkan İba, farkındalık yaratma, zihinsel dönüşüm, kadının güçlendirilmesi ve daha birçok alanda kadınların haklarını savunmaya devam edeceklerini belirtti.

“Kadınlarımızı devletin koruma şemsiyesi altına alıyoruz”

Türkiye’de kadınların hem sayıca en çok hem de en aktif yer aldıkları partinin AK Parti olduğunu vurgulayan Başkan İba, kadınların sadece siyasette değil, hayatın her alanında hak ettikleri seviyeye gelebilmeleri için büyük gayret gösterdiklerini aktardı.

Özellikle kadına yönelik şiddetin önlenmesi hususunda hassasiyet gösterdiklerini ifade eden Başkan İba, Her ne sebeple olursa olsun, mağdur konumunda bulunan kadınları devletin koruma şemsiyesi altına alıyoruz. Bizim için insan eşrefi mahlûkattır ve kadında insanın yarısıdır” dedi.

Tüm kadınların 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nü kutlayan Başkan İba, aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutluluk dolu bir yaşam geçirmelerini dileyerek her zaman kadınların yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Haber Merkezi