Pazarda yaz hareketliliği başladı

Edirne'de her hafta Cuma günü kurulan yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Ulus Pazarı bu hafta en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte yaz hareketliliği de pazarı şenlendirdi.

Pazarda yaz hareketliliği başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de geçtiğimiz günlerde etkili olan serin ve yağışlı havanın yerini güneşe bırakması ile birlikte çarşı ve pazarda hareketlilik yaşanmaya başladı. Yazlık ürünlerin tezgâhlarda yerini aldığını söyleyen Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Barış Atkoşan, havaların ısınmaya başlaması ile birlikte hareketliliğin de arttığını ifade etti.

Sıcak ve güneşli havayı değerlendirmek isteyen vatandaşlar ve turistler, sabahın erken saatlerinden itibaren Ulus Pazarı'nın yolunu tuttu. Pazar esnafı da erkenden hazırlıklarını yaparak müşterilerini beklemeye başladı.

"Pazarımız, geçen haftaya göre bu hafta daha kalabalık"

Geçen haftaya göre daha fazla yoğunluk yaşandığını belirten Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Barış Atkoşan,  “Yaz sezonunun girmesiyle birlikte pazarımıza olan ilginin artarak devam ettiğini görüyoruz. geçen haftaya nazaran bu hafta biraz daha kalabalık. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki haftalarda bu kalabalık daha artarak devam edecek.” dedi.

Yerli ve yabancı müşterilerin pazara olan ilgisinden oldukça memnun olduklarını söyleyen Atkoşan, Kentte 20 yıldan beri en kaliteli ürünleri müşterilerle buluşturduklarını ve en güzel şekilde hizmet vermeye devam ettiklerini ifade etti.

"2004 yılından bu yana Edirne'de hizmet veriyoruz"

2004 yılından bu yana Edirne'de hizmet verdiklerini aktaran Atkoşan,  "İlk başlarda tabii ki Bulgar vatandaşlar pazarı tam olarak bilmiyorlardı. Zaman içerisinde onlar da öğrendiler ama özellikle ben Edirne halkına burada sizin de aracılığınızla teşekkür etmek istiyorum.  Özellikle Edirneli hanımlar ilk pazarı açtığımızdan bugüne kadar yoğun bir şekilde pazara ilgilerini sürdürüyorlar” ifadelerine yer verdi.

Her hafta Cuma günü müşterilerin pazara yoğun ilgi gösterdiğini belirten Atkoşan, kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlerle müşterileri memnun etmeye çalıştıklarını ifade etti.

En güncel ürünleri en uygun fiyatlarla Edirne halkı ve Bulgar müşterilerle buluşturmaya devam ettiklerini söyleyen Atkoşan, “Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Namımız sosyete pazarı olarak yayıldı. Komşu ülkelerden de duyuldu. Tezgâhlarımızın büyük çoğunluğu şu anda yazlık ürünleri satışa sunmuş durumdalar. Fiyat noktasında da en minimum şekilde tutuyorlar. Yani Ulus pazarı şu anda yaz sezonuna hazırlanmış olarak müşterilerini bekliyor” dedi.

"Pazarın güvenliği her zaman üst seviyede"

Her zaman öncelikli konuların başında pazarın güvenliği olduğunu dile getiren Atkoşan, "Güvenlik güçlerimiz pazar içerisindeki herhangi bir hırsızlık başta olmak üzere olumsuzluklar noktasında bunların olmaması için engelleyici bir çalışma yürütüyorlar. Bu konuda da çok güvenli bir şekilde müşterilerimiz gelip alışverişlerini yapabilirler. Hem zabıtamız hem emniyet birimlerimiz bu konuda çok hassas bir şekilde çalışıyorlar” dedi.

Burcu Temel