TED'li Öğrenciler yarışmadan dereceyle döndü

TED Edirne Koleji Ortaokul öğrencileri Umut Alp ve Beril Su Erdoğan'ın, TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında geliştirdikleri 'Yapay Zeka Destekli Telefon Tespit Kamera Sistemi' projeleri ile bölge 2'ncisi oldu.

TED'li Öğrenciler yarışmadan dereceyle döndü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜBİTAK, ülkenin bilim temelli bilgi ve teknoloji üretimi ile milli teknoloji hamlesine ve bunun için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynaklarının gelişimi süreçlerine katkı sağlamak amacıyla destekleyici ve teşvik edici programlar ile etkinlikler yürütüyor.

Bu amaç çerçevesinde her yıl ortaokul öğrencilerine yönelik 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenliyor.

Bu çerçevede TED Edirne Koleji Ortaokul öğrencileri Umut Alp ve Beril Su Erdoğan, "Yapay Zeka Destekli Telefon Tespit Kamera Sistemi" projesi geliştirdi.

Geliştirdikleri "Yapay Zeka Destekli Telefon Tespit Kamera Sistemi" projesiyle TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Bölge İkincisi olmaya hak kazandılar.

TED Edirne Koleji öğrencileri, Umut Alp ve Beril Su Erdoğan projeleriyle büyük başarıya imza atarak okulunu, ailesini ve öğretmenlerini gururlandırdı. 

Proje, trafikte seyir halindeyken sürücünün telefon kullanımından kaynaklı dikkat dağınıklığını ve kural ihlallerini engellemek amacıyla yapay zeka destekli bir kamera sistemi tasarımını içeriyor.

Haber Merkezi