Kaçak geçişlerin önlenmesi için sınırda önlemler arttırıldı

Edirne'de düzensiz göç, FETÖ ve PKK terör örgütlerinin kaçak geçişlerinin önlenmesi çalışmaları çerçevesinde sınırda önlemler arttırıldı. Güvenlik güçleri sınır hattında kaçakçılık ve düzensiz yasa dışı göçle mücadelenin yanı sıra Yunanistan'a kaçmaya çalışan terör örgütü üyelerine de geçit vermiyor.

Kaçak geçişlerin önlenmesi için sınırda önlemler arttırıldı

Sınır hattında önlemler arttırılıyor.Hudut hattına takviye güçler geliyor. Alınan önlemler işe yaradı. 2024 yılının ilk 4 ayında 5 bin 200 düzensiz göçmen, 174 organizatör ve farklı terörleri örgütü mensubu 162 kişi yakalandı. Yapılan yakalamaların yüzde 78’i sınır hattına gelmeden gerçekleştirildi.

Göçmenler, FETÖ ve PKK terör örgütlerinin yurt dışına kaçış güzergâhı olarak tercih ettiğiYunanistan sınırında adeta kuş uçurtmayan güvenlik güçleri,  terörle mücadele, yasa dışı geçişler ve kaçakçılığın önlenmesinde son teknoloji yerli ve milli silahlar ile teçhizatı aktif olarak kullanıyor.

Ayrıca Meriç Sınır hattındaki devriye yollarından yapılan iyileştirme de güvenlik güçlerinin olaya müdahale sürecine katkı sağlıyor.  Hudut hattında yer alan devriye yolları, İl Özel İdaresi ekipleri tarafından bakımdan geçirilerek daha elverişli hale getirildi.

Sınır hattında yapılan iyileştirmelerin yanı sıra ayrıca güvenlik gücü sayısının da arttırılmasıyla yakalamalar arttı. Yunanistan ve Bulgaristan'a geçiş güzergâhında bulunan sınırda yer alan 292 kilometrelik devriye yolunda bakım çalışmaları yapıldı. İl Özel İdaresi tarafından 292 kilometrelik yolun yaklaşık 200 kilometresi iyileştirildi. Geri kalan kısımda ise çalışmalar sürüyor.

Vali Sezer ve beraberindeki heyet hudut karakolunu ziyaret etti

İpsala ilçesinde Yunanistan sınırındaki hudut karakollarını ziyaret eden Edirne Valisi Yunus Sezer ve beraberindeki heyet yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

9. Hudut Tugay Komutanı Piyade Albay Şükrü Şenduran'dan sınırdaki çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Sezer, sınır hattında kullanılan güvenlik sistemleri ve İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan devriye yollarını inceledi.

Kullanılan güvenlik sistemleri yerinde inceleyen Vali Sezer, Ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.Edirne'nin hem Bulgaristan'a hem de Yunanistan'a sınır kenti olduğunu ve bu nedenle yaz aylarında kaçak geçişlerde hareketlilik yaşandığını söyleyen Vali Sezer, son 4 ayda 5 bin 200 düzensiz göçmen ile 174 organizatör yakalandığını aktardı.

Düzensiz göçmenlerle birlikte terör örgütü üyelerinin de yakalandığını vurgulayanVali Sezer, güvenlik güçlerinin aldığı önlemler sayesinde yasa dışı geçişlerin sınır hattına gelmeden engellendiğini ifade etti.

Bu yıl çeşitli terör örgütlerine mensup 162 örgüt üyesinin yakalandığını belirten Vali Sezer, Bunun da geçmiş yıllara göre önemli bir yakalama olarak karşımıza çıktığını söyledi.

"Yakalamaların yüzde 78'i sınır hattına gelmeden gerçekleşiyor"

Sınır hattındaki iyileştirme ve yol çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Vali Sezer, "Toplamda 292 kilometrelik sınır hattı bulunuyor. Hat boyunca iyileştirme ve yol açma çalışmalarımız devam ediyor. Devriye yolları ve bağlantı yollarının 200 kilometresini tamamladık. Teknik olarak sınıra asansörlü kuleler yaptırıldı. Hem geri hatta alınan önlemlerle hem de sınır hattında göçmen trafiğini engellemeye çalışıyoruz" dedi.

"Şu anda sınır hattında 50'ye yakın iş makinemiz çalışıyor"

Şu anda sınır hattında 50'ye yakın iş makinemiz çalıştığına değinen Vali Sezer, "Bu iş makineleri hem sınır hattını, hem de bağlantı yollarını yapıyor. Yakalamaların yüzde 78'i sınır hattına gelmeden gerçekleşiyor. Buda bizim açımızdan çok önemli alınan tedbirlerin yerinde olduğunu gösteriyor.Yasa dışı geçişlerin engellenmesinde görev alan kolluk kuvvetlerine teşekkür ediyoruz"dedi.

Vali Sezer'in ziyaretlerinde Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci, İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Eli Büber, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun ve İl Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu da yer aldı.

Doğukan Vurgun