1 Mayıs sosyal mesafeli şekilde kutlandı

Edirne'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, bu yıl koronavirüs önlemleri kapsamında sade bir şekilde kutlandı.İlhan Koman Parkı önünde bir araya gelen Emek ve Meslek Örgütleri Platformu Üyeleri sosyal mesafe kuralı çerçevesinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Kutlamalar çerçevesinde çok sayıda polis ekibi alana girişte görev aldı.

1 Mayıs sosyal mesafeli şekilde kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her yıl yüzlerce kişinin meydanlarda, sokaklarda bir araya gelerek coşkuyla kutladığı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, bu yıl Koronavirüs önlemleri kapsamında sınırlı sayıda katılımcı ve sosyal mesafe çerçevesinde kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlama basın açıklamasının ardından sona erdi.


Edirne Emek ve Meslek Örgütleri üyeleri maske ve eldiven takarak sosyal mesafe kuralını bozmadan kutlamalara eşlik etti.
"Fiziksel olmasa da umutlarımızla bir aradayız"

 


Grup adına basın açıklamasını okuyan Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Memet Akbal; "Bizler bu ülkenin işçileri, emekçileri, kamu emekçileri, mühendisleri, mimarları, hekimleri, aydınları, akademisyenleri, sanatçıları, gençleri, kadınları, emeklileri, bu dünyanın tüm değerlerini ve güzelliklerini, alın terimizle, aklımızla, bilgimizle, kısacası emeğimizle üretenler, 2020 yılı 1 Mayısında fiziksel olmasa da, her yılki gibi umutlarımızla, bilincimizle ve dayanışmamızla bir aradayız" dedi.
Temel, zorunlu ve acil mal ve hizmet üreten işler dışında bütün işlerde çalışmanın salgın süresince acilen durdurulduğunu belirten Dr. Akbal, yaşamaktan, insandan daha önemli hiçbir şeyin olmadığını aktardı. 


Güvenlik önlemi alındı
Edirne'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bazı noktalarda güvenlik önlemleri arttırıldı. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri olası bir duruma karşı Saraçlar ve Çilingirler Caddesi girişinde gün boyu hazır bulundu. Grup üyeleri basın açıklamasının ardından sorunsuz bir şekilde dağıldı.

Özlem Ceylan