Yasağı Hiçe Sayanlara Polis Müdahalesi

Edirne'nin koronavirüs risk haritasında kırmızı kategoride yer almasının ardından harekete geçen İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar almış ve bazı alanlara giriş yasağı getirildiğini açıklamıştı. Yasakları hiçe sayıp bu bölgelerde oturan vatandaşlara polis ekipleri müdahale etti.

Yasağı Hiçe Sayanlara Polis Müdahalesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yasaklı alanlar arasında yer alan Hacılar Ezanı Namazgâhının yanındaki parkta oturan vatandaşlar ekiplerden kaçamadı. İhbarı değerlendiren ekipler, bölgedeki vatandaşlara burada oturmanın yasak olduğunu hatırlattı ve tutanak tutmasının ardından bölgeden uzaklaştırdı.

Edirne’de kalabalığın oluşmasını ve riskin yayılmasını önlemek amacıyla kullanıma kapatılan çocuk parkları ve mesire alanlarına şerit çekilmişti. Ancak yasağa uymayan ve şeritlere rağmen 1. Murat Mahallesi’nde bulunan bir parkta oturan vatandaşların olduğu görüldü. İhbar üzerine park alanına gelen Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlara tutanak tutarak bölgeden uzaklaştırdı.

Şeritleri ve yasakları hiçe saydılar

Kısa bir süre önce vakaların yayılmasını önlemek amacıyla kalabalığın oluşması muhtemel noktalardan olan park, mesire ve piknik alanlarında sandalye ile veya oturarak piknik yapma faaliyetleri yasaklandı. Kararın ardından bu noktalara şerit çekilerek uyarı yazısı asıldı. Bazı vatandaşların yasakları hiçe sayarak şerit çekilmesine rağmen parklarda oturup bir şeyler yiyip içtiği görüldü. İhbarı değerlendiren polis ekipleri, bu kişilere tutanak tutarak bölgeden uzaklaştırdı.

Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri şeritlerin koparıldığı parklarda yeniden çalışma yaptı.

Özlem Ceylan