Mahalle Afet Gönüllüleri Başvuruları devam ediyor

Edirne' de 4 pilot mahallede başlayan mahalle afet gönüllüleri başvuruları devam ediyor. 4 Mahallede başlayan projede 100 afet gönüllüsünün sisteme dahil edilmesi amaçlanıyor.

Mahalle Afet Gönüllüleri Başvuruları devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne MAG AMESAR mahalle muhtarlarıyla görüşerek 'Mahalle Afet Gönüllüleri' projesine başladı.

MAG AMESAR ekipleri Şükrüpaşa, Kocasinan, Atatürk ve Abdurrahman mahallesi muhtarlarıyla görüşerek “Mahalle Afet Gönüllüleri” projesi için ilk adımı atmıştı.

Edirne MAG AMESAR İl Koordinatörü Tuğberk Emre Aktaş, Şükrüpaşa, Abdurrahman, Kocasinan ve Atatürk mahallesinden toplamda 100 mahalle afet gönüllüsü hedeflerinin olduğunu söyledi.

Mahalle muhtarlarının projede tam destek verdiğini belirten Aktaş, “Mahalle muhtarlarımızın teşviği ve büyük desteği ile yürütülen başvuru çalışmaları şu an 30 başvuru civarında. Her mahalle belirli bir sayıya ulaştıktan sonra tanışma toplantısı düzenlenerek proje detaylarını ve MAG AMESAR hakkında bilgi alıyor. Toplantı sonucunda devam etmek isteyen mahallelilerimiz 36 saatlik eğitim programına başlıyor. Eğitim sürecinde afet bilinci ve gönüllülük, hedef arama kurtarma, afet psikolojisi, temel yangın söndürme, ilk yardım, afet haberleşmesi gibi eğitimlerimiz olacak. Eğitimi başarı ile tamamlayan mahalle afet gönüllüsü olacak. İl genelinde ve ülke genelinde profesyonel ekiplerle çalışabilecek.” Dedi.

Aktaş, afet gönüllülerinin AFAD koordinesinde çeşitli etkinliklerde de görev alabileceğini anlattı.

Doğukan Vurgun