19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı yağmura rağmen yoğun katılımla kutlandı

Tüm yurtta olduğu gibi Edirne'de de Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde gençlik yürüyüşü yapıldı ve çelenk töreni düzenlendi.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı yağmura rağmen yoğun katılımla kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlik yürüyüşü ve çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. 25 Kasım stadı önünde bir araya gelen katılımcılar ve balkan ülkelerinden gelen öğrenciler, Atatürk Anıtı'na kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı önünde devam eden kutlamalarda çelenk sunumu yapıldı. Yağışlı havaya rağmen yoğun katılımla gerçekleştirilen kutlamalar, Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak yaptı.

19 Mayıs'ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletinin bağımsızlık inancından aldığı güçle işgal kuvvetlerini topraklarımızdan söküp atmak için başlattığı direnişin ilk adımı olduğunu söyleyen  Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, "Türk Milletinin emperyalist güçlere karşı birlik ve beraberlik içinde, zulme boyun eğmeyeceğini haykırarak, tarihin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından birini yazmaya başladığı gündür. Aziz milletimiz istiklal savaşı boyunca azim, cesaret, kararlılık ve inancını muhafaza etmiş, her türlü zorluğa göğüs gererek canı pahasına vatanını ve bayrağını korumasını bilmiştir. Bu kahraman milleti küçük bir toprak parçasına sıkıştırma planları sonuçsuz kaldığı gibi bu büyük mücadele ile dünyadaki ezilen milletlere örnek olunmuştur. Sevgili gençler, ecdadımızın istiklali ve istikbali uğrunda sergilediği kahramanlıkları gelecek nesillere aktarmak en önemli vazifemizdir. Milletimiz sizden ecdadımızdan teslim aldığımız kutlu emanetlere sahip çıkmanızı bekliyor. Milli değerlere bağlı, evrensel değerlerle barışık ve geleceğe güvenle bakarak yetişmeniz, 19 Mayıs ruhunu anlamanız ve benimsemeniz geleceğimiz açısından büyük önem taşımaktadır" ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın da belirttiği gibi; "gençlerimiz, vizyon, hedef ve değerlere sahip çıkarak devraldıkları bayrağı çok daha ileri noktalara taşıyacak, ulusal ve uluslararası alandaki başarılarıyla ülkemizi güçlü şekilde temsil etmeyi sürdüreceklerdir diyen Ak,  "Gençlerimizin onlar için inşa ettiğimiz aydınlık Türkiye'de eğitimden istihdama, sanattan spora, bütün alanlarda sunduğumuz imkânları, verdiğimiz destekleri en iyi şekilde değerlendirmelerini bekliyoruz." Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan için toprağa düşmüş şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor; Edirneli hemşerilerimiz ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyorum" şeklinde konuştu.

Düzenlenen programa İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Engin Makak, İl Gençlik Kolları Başkanı Barış Gündoğdu, Kadın Kolları Başkanı Nergis İnce, Türkiye BeyazAy Derneği Edirne Şube Başkanı Gözde Emel Baytar, Edirne Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ile 6 ülkeden gelen 140 genç katıldı.

Düzenlenen tören fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Burcu Temel