Balkanlardan gelen öğrenci ve idareciler Edirne Valiliği'ni ziyaret etti

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde 6 Balkan ülkesinden gelen 14 öğrenci ve 7 idareci Edirne Valiliği'ni ziyaret etti.

Balkanlardan gelen öğrenci ve idareciler Edirne Valiliği'ni ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm yurtta olduğu gibi Edirne'de de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Balkan Şöleni'ne katılmak üzere Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Kosova’dan kente gelen öğrenci ve idareciler, Edirne Valiliği’ne misafir oldu.

Valiliğin toplantı salonunda misafirlerle bir araya gelen Vali Yunus Sezer, Türkiye ile kalıcı dostluk bağlarının kurulmasının önemine değindi.

Balkan ülkelerinden gelen öğrencileri Edirne’de görmekten dolayı mutlu olduğunu belirten Vali Sezer, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Türkiye'nin her yerinde kutlamalar gerçekleştirildiğini ve bu çerçevede 6 ülkeden gelen 140 gencin Edirne'deki kutlamalara eşlik edeceğini ifade etti.

Balkanlardan gelen öğrencilerin hayatları boyunca unutamayacakları kalıcı dostlukları burada kuracağını aktaran Vali Sezer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın önemine dikkat çekti.

Gençlik ve Spor Bayramı'nın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışı ve milli mücadele ateşini başlatma zamanı olduğunu belirten Vali Sezer,  "Bu da bizim açımızdan, milli mücadele açısından çok kıymetli. Bu manada da bir vesileyle şehit ve gazilerimiz de buradan şükranla, minnetle anıyoruz, yâd ediyoruz” dedi.

Balkan ülkelerinden gelen öğrenciler, vali Sezer'in konuşmasının ardından kendilerini tanıttı. Daha sonra misafir öğrenciler ve idareciler, Vali Sezer'e hediye takdim etti. Hediyeleri ve ziyaretleri için öğrencilere teşekkür eden Vali Sezer de onlara hediye vererek birlikte fotoğraf çektirdi.

Ziyarette İl Gençlik ve Spor Müdürü Selim Ak ile müdür yardımcıları da yer aldı.

İpek Esma Çeşme