Sokak Hayvanları Cerrahpaşa'da Tedavi Edilecek

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi ile güzel bir projeye imza atmaya hazırlandıklarının müjdesini verdi. Proje çerçevesinde Edirne'de tedavi edilemeyen sokak hayvanları, Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi'ne tedaviye gönderilecek.

Sokak Hayvanları Cerrahpaşa'da Tedavi Edilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Felç kalma ihtimali olan Duman isimli sokak kedisine yardım etmek amacıyla özel bir araç tahsis ederek İstanbul’a tedaviye gönderen Tanrıkulu, Edirne’de veterinerler tarafından tedavisi yapılamayan sokak hayvanları için İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi’nden yardım alınacağını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Kolu eklem yerinden kırılan ve felç kalma ihtimali yüksek olan Duman isimli sokak kedisininİstanbul’da ameliyat ettirilmesine vesile olan Tanrıkulu, “Duman kedimizin ameliyatı için İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü Cerrahi Ana Bilim Dalı Prof. Doç. Dr. Zihni Mutlu ile iletişime geçtim. Duman kedimizin ameliyatı başarılı geçti ve tekrardan hayata tutundu. Duman gibi ağır sakatlanan ve hastalanan sokak hayvanları için kolları sıvayarak İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi ile işbirliğine gittik. Bundan sonra sokak hayvanlarımızın her durumda tedavisi mümkün olacaktır” dedi.

“Tedavi için araç tahsis ettik”

Ertuğrul Tanrıkulu, duman kedinin tedavisi ile ilgili çok mutlu gelişmelere şahit olduklarını dile getirerek; “Edirne Patileri Dostları Grubu Başkanı Sema Selçuk hanımın beni telefonla araması üzerine il dışında olduğum için telefon ile gerekli görüşmeleri yaptım. Duman kedimizin bu bölgede müdahale edilemeyecek ciddi bir ameliyata ihtiyacı vardı. Edirne’deki hiçbir veteriner arkadaşımızın teknik donanımı ve tecrübe noktasında deneyimi olmadığı için İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde tedavi ettirilmesine karar verdik. Orada çok değerli hocalarımız tarafından ciddi ameliyatlar yapılıyor. Yaptığımız görüşmeler neticesinde bize yardımcı olacakları haberi üzerine çok mutlu olduk. Hemen bir araç tahsis ederek duman isimli kedimizin tedavisi için İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne gönderdik. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü Cerrahi Ana Bilim Dalı Prof. Doç. Dr. Zihni Mutlu hocamız tarafından duman isimli kedimizin ameliyatı yapıldı” şeklinde konuştu.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Patileri Grubu’nun sokak hayvanları için çok güzel çalışmalar yaptıklarını söyleyerek, Edirne Belediyesi olarak onlara elinden gelen desteği sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi.

“Protokol imzalanacak”

Edirne Belediyesi olarak Veterinerlik Fakültesi’yle protokol imzalamayı düşündüklerini ifade eden Tanrıkulu; “Böyle bir müjdeyi de buradan duyurmuş olalım. Edirne Belediyesi olarak sokak hayvanlarının Edirne’de bizim veteriner arkadaşlarımız tarafından yapılamayan tedavileri olduğunda Edirne belediyesi veterinerlerinin hazırlamış olduğu rapor doğrultusunda ve izni sonrasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesine götürebileceğiz. Bu konuyla ilgili protokolümüzü de Belediye Başkanımız Recep Gürkan imzaladı. Ben de hemen yerine teslimini yaptım. Bundan sonra sokakta bir hayvanımız ağır bir şekilde yaralandığı zaman bir tümörü veya kemoterapiye ihtiyacı olduğu zaman müdahalelerini en iyi şekilde yaptıracağız.  Şunu da belirtmek isterim sokaktaki hayvanları tedavi etme ve iyileştirme görevi 5199 sayılı kanuna göre belediyelere aittir” dedi.

“Sistematik ve protokol çerçevesinde yapılacak”

Vatandaşlarda, belediyeye söylediğimiz zaman sokaktaki her hayvanı İstanbul’a tedaviye götürür algısının oluşmaması gerektiğini vurgulayan Tanrıkulu, “Bizim veteriner hekimlerimizin raporlaması sonucunda tedavisi mümkün olmayan hayvanları araçla İstanbul’a götüreceğiz. İstanbul’daki, Silivri’deki bazı kliniklere götürüyorduk. Fakat bu sefer daha sistematik ve protokol çerçevesinde yapacağız. İstanbul Üniversitesi bize çok destek oldu. Biz de sokaktaki canlarımızın sıhhati için yaşam hakkına olan saygımızdan dolayı da elimizden geleni yapacağız. Bu aşamada desteğini esirgemeyen sivil toplum örgütlerine, Edirne Patileri grubuna teşekkür ediyorum. Birlikte çalışırsak hayvanlara daha fazla fayda sağlamış oluruz. Yoksa birbirimizi yıpratarak ve acıtarak hakaret ederek bir yere varamayız. İşbirliği ve sinerji yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bunun için de her zaman hayvansever dostlara da teşekkür ediyorum. Söz konusu sokaktaki canlarımız ise birlikte çalışmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Tanrıkulu, Duman isimli kedinin başarılı bir operasyon sonrası kolunun kesilmesinden kurtularak, tedavisinin yapılmış olduğunu belirtti.

Başarılı bir ameliyat geçirdi

Edirne Patileri Dostları Grubu Kurucu Başkanı Sema Selçuk, her bireyin sokak hayvanlarına karşı duyarlı olması gerektiğini söyleyerek, “Kedimizin kolu kesilebilirdi. O kadar acı çeker bir haldeydi ki ne yapacağımızı bilemedik. Hemen Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu’nu aradık. Kendisi de şehir dışında toplantıda olduğu için gerekli müdahaleleri telefon ile yaparak bize araç tahsis etti ve çok yardımcı oldu. Cerrahpaşa Veterinerlik Fakültesi’nde görevli Prof. Dr. Zihni Mutlu hocamıza da bizlerden desteğini esirgemediği için teşekkür ediyoruz. Başarılı bir ameliyat sonucu kedimiz tedavi altına alındı. Durumu iyi fakat ağrısı olduğu için geceleri ağlıyor. Vatandaşlarımıza sokak hayvanlarının da bir can taşıdığını ve onlara zarar vermemiz gerektiğini hatırlatmak istiyorum” ifadesini kullandı.

28 Ekim Pazar günü saat 15.00’de Edirne Belediyesi’nin katkılarıyla Kent Ormanı’nda Edirne Patileri Grubu tarafından sokak hayvanları için kedi kulübeleri yapım etkinliği düzenlenecek.

Özlem Ceylan