Öğretmenevi ne zaman yapılacak?

Deprem ve ağır işletme yükleri karşısında yıkılma riski bulunduğu gerekçesiyle bir yıldır kapalı durumda bulunan Edirne Öğretmenevinin yeni bir konuma inşa edilmesi için İl Özel İdaresi harekete geçti.

Öğretmenevi ne zaman yapılacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, il özel idarelerine eğitim öğretim hizmetleri ile ilgili görevler düştüğünü bu nedenle her yıl gerçekleşmiş bütçe üzerinden yüzde 20 oranında İlköğretim Kanunu gereği bütçe ayrıldığını söyledi.

Geçmiş, yıkılan ve yeniş, yapılmayan öğretmenevi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmeler yapıldığını fakat bilhassa batı illerdeki öğretmenevleri için ödenek ayrılmadığını ancak dışarıdan özel finansmanla yapılabileceği bilgisini aldıkları ifade etti.

Eğitim Kültür Ve Sosyal Hizmetler Komisyonunu Başkanı Fedai Işık, mesleki ve kültürel gelişmeleri, kaynaşma ve dayanışma ve öğretmen günü kutlamaları gibi sosyal hizmetler alanında barınma gerektiren durumlar için kullanılacak öğretmen evine ihtiyaç olduğunu belirtti.

Işık, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve il özel İdare yetkililerinin yapacağı keşif ve yaklaşık maliyet hesapları sonucu 1 Mart 2019’ dan sonra gerekli finansa sağlanması durumunda mevcut Şükrüpaşa Mahallesinde Ruziye Tuzcu Yüksek Öğretim Öğrenci yurdu binasının gerekli deprem sağlamlık testinin yapıldıktan sonra öğretmenevine dönüştürüleceği bilgisini verdiklerini söyledi.

Geçmiş, öğretmenevinin yeni yeri için uygun bulunan binanın da hem konum olarak hem de temel olarak yetersiz olduğunu dile getirerek, Kalkınmanın temeli Eğitim ve Üretim ise eğitimin asıl unsuru öğretmenlerin bu maddi manevi- sosyal ihtiyaçların giderilmesinde asıl ihtiyaç olan öğretmenevinin yeniden işlerlik kazandırılması gerektiğini kaydetti.

İpek Deniz