Optisyenden uzun yolculuğa çıkacaklara polarize cam tavsiyesi

Havaların ısınmaya başlaması ve yaz mevsiminin yaklaşması ile birlikte güneş gözlüğü alırken UV koruma, polarize, renk, cam büyüklüğü, yaş, CE işareti gibi etkenler büyük önem taşıyor. Uzun yolculuğa çıkacaklara polarize cam tavsiyesinde bulunan Optisyen Levent Yaçi, güneş gözlüğünün mutlaka gözü zararlı ışınlardan koruyan ve UV 400 ya da 420 olması gerektiğine değindi.

Optisyenden uzun yolculuğa çıkacaklara polarize cam tavsiyesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Havaların ısınmaya başlaması ve yaz mevsiminin etkisini göstermeye başlaması ile birlikte vatandaşlar optikçilerin yolunu tutuyor. Güneşin zararlı ışınlarının gözlere verdiği zararı önleme ve en aza indirme noktasında da büyük öneme sahip olan güneş gözlüğünde de dikkat edilmesi gereken noktalar var. Güneş gözlüğü alırken dikkat edilmesi gereken noktalara ilişkin açıklamada bulunan Optisyen Levent Yaçi, Mevsimsel geçişlerde polen ile birlikte güneşe karşı alerjisi olan insanların mutlaka güneş gözlüğü takması gerektiğini aktardı.

"Mutlaka güvendiğiniz ve bildiğiniz yerden alın"

Öncelikle gözlüğün mutlaka güvendiği ve bildiği optikçiden alınması gerektiğine dikkat çeken bulunan Optisyen Yaçi,  "Güneş gözlüğünün UV 400 ya da 420 olması lazım. Uzun yolculuğa çıkacaksa polarize cam tavsiye ederiz. Bu mevsimde dışarıya çıkarken mutlaka güneş gözlüğü kullanmak gerekir. Özellikle renkli gözleri olan kişilerin bırakın yazı, normal zamanlarda da her dışarıya çıkışta mutlaka gözlük takmasını tavsiye ediyoruz. Vatandaşlarımız ya kararan camlı, ya da koruması olan güneş gözlüğü takmalarında fayda var" dedi.

"Güzel görüneyim derken sağlığınızdan olmayın"

 Sadece güzel gözükmek ya da aksesuar amaçlı gözlük takanlara da uyarıda bulunan Yaçi, "Şık görüneyim derken göz sağlığınızdan olmayın. Pazarda ya da ucuzlukçularda satılan gözlükleri kesinlikle tavsiye etmiyoruz. UV 400 dediğimizde güneşten  gelen zararlı ışınların önüne geçilmesi anlamı ortaya çıkıyor. Üzerinde özel bir film olduğu için güneşli havalarda zararlı ışınları süzüyor ve gözün yorulmasını engelliyor. u sayede gözde yanma, batma, kaşıntı ve baş ağrısı gibi şikayetlerin oluşmasının da önüne geçilmiş oluyor" ifadelerine yer verdi.

Doğukan Vurgun