ÇİFTÇİLERİ SEVİNDİRECEK HABER

Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez'den çiftçileri sevindirecek haberler geldi.

ÇİFTÇİLERİ SEVİNDİRECEK HABER
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez’dençiftçileri sevindirecek haberler geldi. SÜTÜB Başkanı Mustafa Suiçmez, Şubat Ayı içerisinde Tarımsal Kalkınma Fonu’nun proje ilanına çıkılacağını belirterek; “Tarımda üretimden mamul işleme fabrikalarına, paketleme tesislerine kadar çok geniş bir portföye sahip olacak. Buradaki proje tutarları 5’bin dolardan 3 milyon TL’ye kadar yükselebilecek.”Dedi.

“Rakamlar belli ilan tarihini bekliyoruz”

Tarımsal kalkınma fonu diye bir kurumun varlığından söz eden Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, Şubat ayı içerisinde proje ilanına çıkılacağını belirterek; “Tarımda üretimden mamul üretim işletme fabrikalarına, paketleme tesislerine kadar çok geniş bir portföye sahip olacak. Buradaki proje tutarları 5’bin dolardan 3 milyon TL’ye kadar olacak. Süt işletmelerinin tekrar revize edilip büyümesi, bir mandıranın kapasite artırımı veya teknoloji yenilemesi, bir pirinç fabrikasının teknoloji artırımı gibi alanları kapsayan bir proje alımı Şubat Ayı’nda ilan edilecek. Rakamlar belirlendi sadece ilan tarihi kaldı. Bakanlar kurulu kararıyla resmi gazetede yayınlanmıştı. İlan tarihi açıklandığı zaman üyelerimize mesaj yoluyla bildireceğiz. Üretime katkı sağlayacak sürdürülebilir projeler varsa desteklenecek. Bu projeler %50-60 arasında hibe kapsamındadır. Bunlar da güzel gelişmelerdir” dedi.

“Görünen köy kılavuz istemez”

Tarım Bakanlığı’nın özellikle hayvancılık alanında değişik teşvik ve destek modelleri üzerinde çalışmalar yaptığını vurgulayan Suiçmez, 3-4 ay önce dünyada yaşanan ekonomik krizden dolayı ülkemize dışarıdan saldırılar yapıldığını vebunun siyasetinin olmadığınısöyleyerek; “Görünen köy kılavuz istemez. Çok şükür bu durumu çabuk atlattık. Burada bizim yapmamız gereken üretime devam etmektir. Hükümetimiz de bu konuda tedbirler alıyor. Sanayi, esnaf, tarım ve hayvancılıkta ciddi çalışmalar yapıyor. 2018 yılından kalan desteklemelerin tamamı ödenecek ve çiftçilerimiz rahata çıkacak” dedi.

“Mücadelemizi sürdüreceğiz”

Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, her alanda olduğu gibi üretim alanında da zorlukların olduğunu ve çiftçilere karamsar olmamaları, üretimden vazgeçmemeleri ve umudunu kaybetmemeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

“Üreticilerin hayvan kesim sıkıntısı kalmadı”

Yaklaşık 15 günden beri Et ve Süt Kurumu’nun Edirne Ticaret Borsası’nda kesime başladığından beri canlı hayvan baskül fiyatlarında gözle görülür belirli artış olduğuna değinen Suiçmez, daralan döneminin geride kaldığını ve üreticilerin hayvanları ile ilgili sıkıntısının kalmadığını ifade ederek; “Et ve süt kurumu bölge müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde buradan talep olduğu sürece kesime devam edeceklerini söylediler.  Et ve Süt Kurumu’nun burada kesime başlamasında Milletvekilimiz Fatma Aksal’ın, İlyas Akmeşe’nin çok büyük desteği ve katkısı oldu. BuradanTicaret Borsası Başkanı Özay Öztürk’e de üreticim adına teşekkür ediyorum. Taşın altına elini koydu desteğini esirgemedi.” İfadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan