İpek Kozasından Tablolar

Edirne Belediyesi tarafından kadınlar ve çocuklar için açılan Edirne Yaşam Merkezi ve Özgecan Kadın Lokali'nde kurslar yoğun katılım ile devam ediyor. Özellikle kadınlar tarafından ipek kozası el ürünleri kursu talep görürken öğrenciler ise yarını kodlayanlar projesi kapsamında kodlama ile teknolojik eser üretmeyi öğreniyorlar.

İpek Kozasından Tablolar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdür vekili Necat Aktürk, kurslara yoğun ilgi olduğunu ve yeni kurslar açılacağını söyledi.

Dikiş kursu, rölyef kursu, iğne oyası, Edirne kari, spor, resim, müzik, satranç kurslarının yanı sıra eğitici seminerlerinde olduğunu belirten Aktürk, sene boyunca kursların aktif bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

Bazı kursiyerlerin ikinci veya üçüncü kurslarına başladıklarını ve yaptıkları ürünleri satarak kazanç da elde ettiklerini dile getirdi.

İpek Kozası el ürünleri kursu kursiyerleri aldıkları eğitimden çok memnun olduklarını ve boş vakitlerini yararlı bir şekilde geçirdiklerini söylediler. Kursiyerler ipek kozasından tablo, tepsi ve sepet gibi farklı ürünler ortaya çıkarıyorlar.

İpek Deniz