Pehlivanoğlu 'TED Edirne Koleji kısa sürede çok iyi noktalar geldi'

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurul Üyesi ve Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, TED Edirne Koleji'nin kısa sürede akademik çıktılarda çok iyi noktalara geldiği söyledi. Pehlivanoğlu 'Tüm öğretmen arkadaşlarımız bu salgın sürecinde bile canla başla çalışarak Edirne okulumuzun akademik çıktılarında çok iyi noktalara getirdiler. Eğer dünyada önder bir ülke olacağımızı iddia ediyorsak. Bunu iyi eğitimli bir nesille gerçekleştirebiliriz.' Dedi.

Pehlivanoğlu 'TED Edirne Koleji kısa sürede çok iyi noktalar geldi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 “TED Kolejleri millete aittir”

                Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurul Üyesi ve Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ile yönetim kurulu üyeleri TED Edirne Koleji’ni ziyaret etti. Burada TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba ve öğretmenler tarafından karşılanan Pehlivanoğlu ve beraberindekiler ardından koleji gezdi. Sonrasında ise Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Pehlivanoğlu basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

                TED Edirne Koleji ile ilgili açıklama yapan Pehlivanoğlu, Türk Eğitim Derneği’nin 93 yıllık bir kurum olduğunu ve tamamen millete ait olduğunu ifade etti. Türk Eğitim Derneği’nin Cumhuriyetin ilk yıllarında misyoner okullarına karşı kurulduğunu dile getiren Pehlivanoğlu, TED kolejlerinin şehirlerdeki rekabet koşullarını değiştirme gayreti içerisinde olduğunu, şehirdeki topluma maksimum faydalı olmaya çalışıldığını belirtti. Pehlivanoğlu, “Biz dünya ile rekabet edecek değerleriyle yoğunlaşmış bireyler yetiştirmeye çalışıyoruz. Çünkü değerleri olmayan bir toplum yaşamaz. Nedir değerler? İnancınız ve kültürünüzdür. İlkeleri olmayan bir toplumda rekabet edemez. O nedir? Cumhuriyet kazanımları. Bölünmüş zihinler, bölünmüş vücutlar değil birleştirilmiş ortak hedefe sahip ülkesini, bayrağını, toprağını seven insan yetiştirme ülküsünde olan bir Türk Eğitim Derneğiyiz. Tabi ki ülke de özel olsun, devlet olsun herkes milletin evlatları için elinden gelen gayreti sarf etmeye çalışıyor.” Dedi.

                “Gurur madalyası olarak duracaktır.”

                TED Edirne Koleji’nin çok az bir eğitim süreci göstermesine rağmen açıldığı andan bugüne kadar hem fiziki, hem şehre olan yaklaşımıyla kente birçok kazanım sağladığını ifade eden Pehlivanoğlu; “Türkiye’nin belki de tek kürek parkuru Edirne’mizde, Edirne okulumuzun katkılarıyla olacak. Bu Edirne okulunun öğrencileri için değil Edirne için bir kazanım olacak. Umarım ki aynı başpehlivanlar çıktığı gibi Dünya şampiyonu kürekçilerde bu parkurda kürek çekip olacaktır. Bu da bizim için bir gurur madalyası olarak duracaktır.” Diye konuştu.

                21’inci yüzyılda hibrit insan esas olacak

                Salgın sürecinde dahi canla başla çalışarak TED Edirne Koleji’nin akademik çıktılarda çok iyi noktalara geldiğini dile getiren Pehlivanoğlu, “Şimdi sosyal ve psikolojik bileşenlerle burada gördüğünüz okulun içinde gördüğünüz fiziki imkânlarla atölyeleriyle bir sürü çalışma imkânlarıyla birey olarak çünkü 21’inci yüzyılda hibrit insandır esas olan. Hibrit insan demek tek yönlü demek değildir. Çok yönlü insandır. Şunu unutmayın ABD’de meslek değiştirme oranı 5’e geldi. İş değiştirme oranı değil.” Dedi.

                “Eğitimli demek üniversite mezunu demek değildir.”

                Dünyada önder bir ülke olmak istiyorsak bunun ancak iyi eğitimli bir nesille gerçekleşeceğini belirten Pehlivanoğlu, “Altını çizmek istiyorum. Eğitimli demek üniversite mezunu demek değildir. Aksi takdirde iyi bir yapılanma yapmazsanız, özeliyle devletiyle el ele verip iyi bir yapılanma yapmazsanız altındaki kâğıttan daha değersiz diplomalarını dağıttığınız bir ülkeye dönüşürsünüz ki o zaman işte bir tüketim toplumu olursunuz. Ülkeniz gecekonduda oturan çocuğun yanında plazalar oluştuğu zaman özellikle koyu ideolojik yapılanmalar etkin hale gelir ve milletin bütünlüğü bozulur.

Edirne Kolejimiz bu kısa sürede bile çok ciddi bir yol almıştır. Hem Edirne’ye hizmetiyle hem Türk Eğitim Derneği içerisindeki başarılarıyla bizim için bir mutluluk kaynağı olmuştur. Ama esas olan bayrağı yukarı çıkarmak olduğu kadar bayrağı da yukarıda tutmaktır. Bütün arkadaşlarımız da bunun bilincindedir.” Diye konuştu.

                İba; “Onur ve mutluluk duyduk.”

                TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu’nun ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba ise şunları söyledi: “Türk Eğitim Derneği Başkanı Sayın Selçuk Pehlivanoğlu ve ona eşlik eden yönetim kurulu üyelerini okulumuzda ve şehrimizde ağırlamaktan mutluluk ve onur duyduk. Biz kendilerine tekrardan hoş geldiniz diyor ve teşekkür ediyoruz. Katılımınızdan dolayı sizlere de teşekkür ederiz arkadaşlar.”

ÖZLEM CEYLAN