'Önemli olan Atatürk'ü anlamak'

Edirne 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği'nin (EDGED) tarafından, 10 Kasım nedeniyle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ve tüm şehitler için Selimiye Camii'nde mevlid-i şerif okutuldu.

'Önemli olan Atatürk'ü anlamak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Kurucu Başkanı Veysel Güner, 10 Kasım Atatürk’ü anma günü sebebiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için mevlid-i şerif okutarak Edirne’de ilklerden birini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Güner, “Atatürk İstiklal ve İstikbal demektir. Milli eserlerinin biz gençlere emanet ettiği kutlu Türkiye mirasının sonsuza dek yaşatılacağını bu konuda en büyük güvencenin de Türk milleri olduğunu, son olarak 15 Temmuz hain darbe girişiminde bizzat göstermiştik” dedi.

Güner, Atatürk’ün siyasi bir kalkan olmadığını ve kimsenin Atatürk’ü bir tek biz seviyoruz moduna girmemesi gerektiğini söyledi.

“Atatürk Siyasi Kalkan Değildir”

Ulu Önder Atatürk bizzat söylediği “Büyük ölülere matem gerekmez, sadakat gerekir” sözlerindeki sadakatine varılması gerektiğinin ve anlamının iyice kavranması gerektiğini belirten Güner şunları söyledi: “Bu yüzden eğlence yerlerinde, düğünlerde İzmir Marşı çalıp oynamak yerine onu saygıyla dualarla anmalıyız. Birde sosyal paylaşım sitesinde Edirne’mizin girişi ile alakalı bir Atatürk resmi gördüm. İyi güzel ama keşke bu paylaşımı yapanlarda keşke bugün burada olsaydı keşke hep beraber dua etseydik. Atatürk siyasi bir kalkan değildir. Atatürk’ü sadece biz seviyoruz moduna kimse girmesin. Ben diyor muyum yerelde kaç yıldır iktidardasın. Atatürk’ün kurduğu partisin ama Atatürk için bir mevlit bile organize edemiyorsun. Atatürk sesinizi billboardlardan duymaz, dua yolunu deneyin. Bizde bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve milli kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz. Önemli olan Atatürk’ü anlamak.”

İpek Deniz