Minik ellerden ceviz fidanları

Şehit Nefize Çetin Özsoy Bilim ve Sanat Merkezi'nde çevre bilincini arttırmak ve doğa sevgisinin oluşturulması amacıyla ceviz fidanı dikme etkinliği gerçekleştirildi.

Minik ellerden ceviz fidanları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Ceviz kabuğunu kırıp özüne inmeyen, cevizin hepsini kabuk zanneder”

Şehit Nefize Çetin Özsoy Bilim ve Sanat Merkezi Müdür Yardımcısı Sinan Yiğit ve Türkçe Öğretmeni Ethem Gürsoy koordinatörlüğünde ceviz fidanı dikme etkinliği düzenlendi. Türk devletleri içerisinde önemli bir yere sahip Büyük Selçuklu Devleti bilgin ve âlimlerinden İmam Gazali’nin ‘Ceviz kabuğunu kırıp özüne inmeyen, cevizin hepsini kabuk zanneder.’ sözünden yola çıkılarak yapılan etkinlikle, özel yetenekli bireylere ağaç ve doğa sevgisi kazandırmanın yanında onların eleştirel düşünme, yaratıcılık ve sorgulama becerilerinin de geliştirilmesinin hedeflendiği belirtildi.  

Sosyal medya hesaplarında fotoğrafları gören bazı duyarlı vatandaşlar kuruma ücretsiz meyve fidanı göndermek için talepte bulundu.

Kısa bir süre önce yeni binasında hizmet vermeye başlayan Şehit Nefize Çetin Özsoy Bilim ve Sanat Merkezi, gerçekleştirdiği çeşitli etkinlikler sayesinde öğrencilerine birçok beceriyi kazandırmanın yanında kamuoyunun da beğenisini toplamayı başardı.

Berk Söylemez