Mama Değil Çöp Dökülüyor

Edirne'de hem sokak hayvanlarının yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak, hem de geri dönüşüme katkı sağlamak amacıyla, kentin belli noktalarına koyulan ‘Sokak Hayvanlarını Doyuran Geri Dönüşüm Kutuları'na (Pugedon) bazı kişiler tarafından zarar veriliyor.

Mama Değil Çöp Dökülüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu: “Bu makinelere zarar vermeyin. Atık yemekler dökmeyin ve bunları bir çöp aleti gibi kullanmayın. Bunlar sadece pet şişe atılması ve içinden sokak canlarına mama dökülmesi için kullanılan makineler.” Dedi.

Bazı kişiler içerisine pet, cam şişe ve meşrubat kutuları atıldığında otomatik yemliğe dönüşerek sokak canlarına kuru mama sağlayan Pugedon adlı geri dönüşüm makinelerine zarar vererek sokak hayvanlarının karınlarını doyurmalarına engel oluyor.

Konu ile açıklama yapan Tanrıkulu, bazı şahısların atık yemekleri ve çöplerini bu makineye attıklarını bununda sokak canlarının aç kalmasına neden olduğunu belirtti.

“Sokak Canları Aç Kalıyorlar”

Bu makinelerin geri dönüşüme katkı sağlamak ve sokak dostlarına mama sağlamak olduğunun vurgulayan Tanrıkulu: “Pugedon dediğimiz bu aletleri biz 6 yere koyduk. Sokak hayvanlarının gezindiği park civarlarına koyduk. Bu makinelere pet şişe bırakıldığında kuru mama dökülüyor. Ve Hayvan dostlarımız bunları yiyorlar. Ama ne yazık ki insanlar bu makineleri kötüye kullanıyorlar ve zarar veriyorlar. Buradaki mesele hem çevre bilincini oluşturmak hem de bunun sonucunda sokak canlarımıza bir ödül mama desteği vermek. Biz istiyoruz ki Edirne halkıyla beraber, sokak hayvanlarının sokaklarda rahatça yaşasınlar ve karınlarını doyursunlar. Bu aynı zamanda çevre bilincini oluşturmak için de kullanılan bir aparat. Edirne Belediyesi olarak sunu söylüyoruz ki bu makilerle zarar vermeyin. Artık yemekler dökmeyin ve bunları bir çöp aleti gibi kullanmayın. Bunlar sadece pet şişe atılması ve içinden sokak canlarına mama atılması için. “diye konuştu.

İpek Deniz