Hem tava ciğer pişirdiler, hem de oynadılar

‘Akademi Rumeli â€' 5 Projesi' kapsamında birçok Balkan ülkesinden gelen öğrencilere Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar tarafından gerçekleştirilen programla Tava Ciğer dersi verildi.

Hem tava ciğer pişirdiler, hem de oynadılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gastronomi sınıfında tava ciğer tarihi anlatılmasından sonra uygulamaya geçildi. Adına türkü yapılan tava ciğer, "Edirne Tava Ciğeri" atölye uygulamasında 9/8'lik türküsü eşliğinde pişirildi.

Gastronomi öğrencilerine ciğerin kesilmesinden, pişirilmesine kadar olan aşamaları tava ciğer ustasından gösterildi. Öğrenciler sonrasında tavanın başına geçerek ciğer pişirdi.

“9/8’lik bir ders oldu diyebiliriz”

Renkli bir çalışma yaptıklarını ifade eden Edirne’yi Tanıtma ce Tava Ciğer Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, 12 Balkan ülkesinden gelen öğrencilere tava ciğer dersi verdiklerini ifade etti.

Dersin eğlenceli geçtiğini belirten Dinar, “hem tava ciğer yedik hem de oynadık. Güzel bir dersti. Arkadaşlarımız gittikleri yerlerde anlatabilecekleri bir ders yaptık burada. Çünkü onlar memleketlerine gidecekler. Güzel anılarla gitmeleri gerekiyordu buradan. Bizim kültürümüzü de tanımaya gelmişler. Belkide ileride gittikleri zaman kasaptan dana eti alıp ailelerine Edirne Tava Ciğeri ikram edecekler. Benim için güzel bir gündü. 9/8’lik bir ders oldu diyebiliriz.“açıklamalarında bulundu.

Yunanistan Gümülcine’den geldiğini söyleyen Zeynep Yılmaz, ”Kesme konusunda biraz başarısız oldum. Tadı çok güzeldi Normalde ciğer yemem ama buna bayıldım. Çok ayrı bir deneyim oldu. Çok keyifli bir çalışmaydı. Akademi Rumeli hem birleştirici, hem kaynaştırıcı, Balkan’daki türk topluluklarını bağlayan bir proje. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”Dedi.

Kosova’da farklı bir şekilde ciğer yapıldığını dile getiren Açelya Esler, farklı bir deneyim kazandığını ve dersin çok zevkli geçtiğini ifade etti.

Ebubekir Sıddık Semiz