Fiyatlar Düştü

Haftalardır cep yakan ve vatandaşların şikâyet etmesine neden sebze meyve fiyatlarında gerilemeye başladı. Fiyatların geri çekilmesi hem vatandaşları, hem de pazar esnafını memnun etti.

Fiyatlar Düştü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Cuma pazarı yanına kurulan meyve pazarında sebze meyve fiyatlarında düşüş olduğu gözlemlendi. Edirne’nin yerli vatandaşlarının yanı sıra komşu ülkelerden gelen Yunan ve Bulgar vatandaşların da sebze meyve alışverişini yaptığı pazarda fiyatlar biraz olsun aşağıya çekildi.

 

“Fiyatlar böyle devam eder”

Pazarda ıspanak satışı yapan Recep Kılınç, fiyatlarda çok fazla olmasa da 0.50 kuruş ile 1.00 TL arasında fiyat düşüşü olduğunu söyledi. Kılınç,” Ispanağı 6 TL’den alıyoruz. Bizim de biraz kazanmamız lazım. 7 TL’den satışını yapıyoruz. Ama herkes aynı fiyattan satmıyor tabi. Fiyatlar genel olarak baktığımızda biraz olsun düştü. Ama yine de bizim için satarken sıkıntı oluyor. Vatandaşa hala pahalı buluyor. Ama kış olduğu için ve hastalıklardan fiyatlar bu şekilde mart sonuna daha bol ve ucuz olabilir” ifadelerini kullandı.

                              

Pazarda ortalama sebze meyve fiyatları ise şöyle: Ispanak 6-7 TL, karnabahar 6-7 TL, pırasa 4-5 TL, salatalık 7TL, domates 5 TL, soğan 4 TL, patates 2,5-3 TL, portakal ve mandalina 2,5 TL elma 2.50 TL.

İpek Deniz