Belgelerini aldılar

Edirne KETEM (Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) Birimi tarafından başlatılan kanserle mücadelede ulusal kanser tarama programı kapsamında meme, rahim ağzı ve kolon kanserleri taramalarına katkı sağlayan aile sağlığı personellerine, iş yeri hekimlerine ve işletme yetkililerine teşekkür belgesi takdim edildi.

Belgelerini aldılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kanser, dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemi ve toplumlarda önemli bir sosyoekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıp ve zorluklara yol açıyor.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Selma Heves Yılmaz, kanserle mücadelede Ulusal Kanser Tarama Programı kapsamında KETEM Biriminin kadınlarımızın taramaya katılma oranlarını arttırmak ve yerinde tarama yapmak amacıyla Edirne’de bulunan Edirne Giyim, Modavizyon, İpek Yol fabrikalarında 50 yaş üstü personele GGK Kolon Kanseri Taraması kiti dağıtarak KETEM de yapılan taramalar hakkında eğitim verildiğini, broşür, kitapçık ve bilgilendirme notları dağıtıldığını ve tarama yaş grubundaki kadınlara HPV taraması yapıldığını söyleyerek; “ Kanserle mücadelede Ulusal Kanser Tarama Programı kapsamında meme, rahim ağzı ve kolon kanserleri taramalarına destek veren Aile Hekimlerimiz ve Aile Sağlığı personeline ve yine bu taramalarda fabrikalarını açarak yerinde taramaları muayeneleri ve eğitimleri yapmamıza imkan veren işletme müdürleri ve iş yeri hekimlerimize bu özverili katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca Sentinel Surveyans çalışmalarına destek veren aile hekimlerimize ve hemşirelerimize de katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi toplantı salonunda düzenlenen programa İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Selma Heves Yılmaz, aile hekimleri, doktorlar ve personeller katıldı.

Özlem Ceylan