Başrolde Kadınlar Var

Trakya Üniversitesi IESN Topluluğu ve Yaşam Sahnesi Tiyatro Topluluğu, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' vesilesiyle doğaçlama tiyatro oyununu sahneye koydular. Roman kadınlar tiyatro sahnesinde hem oyunlarını sergilediler hem de kadınların gücünü ve mücadeleci ruhunu gösterdiler.

Başrolde Kadınlar Var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Trakya Üniversitesi International Exchange Erasmus Student Network (IESN) Topluluğu ve Yaşam Sahnesi Tiyatro Topluluğu, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nün anlam ve önemi anlatıp farkındalık yaratmak için bir araya geldiler.

Farkındalık İçin Bir Araya Geldiler

Edirne Kadın Merkezi ve Danışma Derneği (EKAMEDER), Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin de destek verdiği organizasyon da üniversite öğrencileri, kadınların sıklıkla yaşadığı şiddet sorununa dikkat çekmek için Cumhuriyet İlkokulu’nda etkinlik düzenlediklerini belirten TÜ öğrencisi IESN Trakya Topluluğu Başkanı Yağız Yılmaz, “IESN Avrupa’nın en büyük öğrenci topluluğu ve dünya çapında da öğrenci toplulukları arasında başarılıyız ve güzel etkinlikler yapıyoruz. Edirne’de sürekli projelerimiz ve çeşitli gezi etkinliklerimiz oluyor. Farkındalık çalışmaları yapmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Motivasyonları Arttı”

IESN Proje Koordinatörü ve TÜ öğrencisi Busenaz Özalap sıradan konuşmaların yerine kitlelerin daha dikkati çekecek bir etkinliğe imza atmak istediklerini söyledi. Özalp, kadınların etkinliğin içinde olduklarında eğlendiklerini ve motive olduklarını belirterek, şunları söyledi: “Bizim işimiz sosyal sorumluluk projeleri yapıp IESN Trakya ile birlikte güzel çalışmalar yapmak. 25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü biz bugün de farkındalık yaratmak istedik. Bunu uzun ve sıkıcı konuşmalarla değil bizzat kitleye hitap etmek istedik. Bu okul vasıtasıyla ulaştığımız kadın velilerimizi bir araya toplayıp doğaçlama bir tiyatro etkinliği yapmak istedik. Bugünü anmak, bugünün önemini kavramak ve bugünün farkında olmak istedik. Buradaki kadınları gülümsetmek istedik. Doğaçlama bir gösteri yapacağız. O kadar çok gülmeye ve motive edilmeye ihtiyaçları var ki yaptığımız işin doğru olduğunu fark etmiş oldum.”

EKK Kadın Meclisi Başkanı Şahide Ağaoğlu, kadınların şiddet konusunda bilinçlenmesinin ve böyle bir durum içinde kaldıklarında ne yapmaları gerektiğini konusunda bilgili olmaları için çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

“25 Kasım Mücadele Günüdür”

Bölgede olan dezavantajlı kadınlara ulaşmak istedikleri için bu etkinliği düzenlediklerini söyleyen Ağaoğlu, “Edirne Kadın Merkezi ve Danışma Derneği’nin kadına yönelik şiddete dair mücadele çalışmaları var. Mor Çatı ve Kadın Kurultayı bileşeni olduk. Bu çok ileri bir nokta Türkiye’de kadın hareketinin içinde yer alan bir örgüt olduk. Üniversite öğrencileri bizlere gelip bizimle birlikte bir kadına yönelik şiddetle mücadele etkinliklerini birlikte yapmak istediklerini söylediler. Biraz daha dezavantajlı bölgedeki kadınlara ulaşmak istediler. O yüzden biz de kendilerini SODAM’a yönlendirdik. Okul müdürleriyle görüştük. Biz de kadınlarla birlikte sergilenecek olan tiyatro gösterisi için bir araya geldik. 25 Kasım neden mücadele günüdür. 6284 sayılı yasa nedir kısaca bunlardan bahsettik. Güzel bir buluşma oldu” şeklinde konuştu.

İpek Deniz