Bahçeşehir Koleji Mol Günü'nü kutladı

Edirne Bahçeşehir Koleji Lisesi öğrencileri, 23 Ekim Dünya Mol Günü'nü yaptıkları etkinlik ve yarışmalarla kutladı.

Bahçeşehir Koleji Mol Günü'nü kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1991 yılından bu yana tüm dünyada kutlanan Mol Günü, Bahçeşehir Koleji Lise öğrencileri ve kimya öğretmenlerinin gerçekleştirdikleri çeşitli etkinlikler ve mol ile ilgili yapılan yarışmalarla kutlandı. Kimyada önemli bir sayı olan mol sayısının (6,02.1023) önemini vurgulamak, öğrencilerin dikkatini çekebilmek amacıyla yapılan kutlamada hazırlanan pano ve afiş çalışmaları ile birlikte mol sayısı kurabiyeleri ve mol günü şarkıları konuya olan ilginin ve farkındalığın artmasını sağlandı. Eğitici ve keyifli etkinliklerin devam ettiği gün boyunca  “En İyi Mol Günü Afişi”, “Mol ile İlgili En Güzel Akrostiş” yarışmaları da yer aldı. Yarışmalar, görevli öğretmenlerin belirli kriterler üzerinden verdikleri puanlarla birincilerin belirlenmesinin ardından sona erdi.

Yapılan etkinliklerle ilgili Edirne Bahçeşehir Koleji Kimya Zümre Başkanı Gülin Akalın Pamukçu: “Mol Günü, Ünlü Bilim Adamı ve Kimyager AmedeoAvogadro’yu anmak ve onun kimya bilimine kazandırdığı mol sayısının (6,02.1023) önemini vurgulamak için her yıl tüm dünyada 23 Ekim günü kutlanır. Biz de mol kavramına öğrencilerimizin dikkatlerini çekebilmek, farkındalıklarını artırabilmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledik. Öğrenmeyi eğlenceli bir hale dönüştürdüğümüz çeşitli yarışmalara öğrencilerimizin katılımını sağladık.” dedi.

Lise Müdürü Aysun Yiğitsoy ise tüm kutlama ve etkinlikler için Kimya Bölümü zümresine ve katılımcı öğrencilere teşekkürlerini sundu.

Haber Merkezi