Bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden meslektaşları için bir araya geldiler

Edirne'de motokuryeler bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden meslektaşları Ata Emre Akman için yürüyüş yaptı. Yürüyüşün ardından açıklamada bulunan motokuryeler, böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için çağrıda bulundu.

Bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden meslektaşları için bir araya geldiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de motokuryeler, sipariş götürdüğü sokakta uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ata Emre Akman için bir araya geldi.

15 Temmuz Demokrasi Ve Cumhuriyet Parkı’nda bir araya gelen motokuryeler,  saldırıya tepki gösterirken, bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için çağrıda bulundular. Kuryeler, düzenledikleri eylemde zor şartlarda çalıştıklarına ve önemsenmediklerine dikkat çekti.

Hayatını kaybeden Akman için Fatiha Suresi’ni okuyan motokuryeler,  ardından İlhami Ertem Caddesi, Bahriye Üçok Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinde konvoy oluşturarak yürüdü.

Meslektaşlarının ailesine sabır ve baş sağlığı dileyen kurye Recep Baskın, “Bu gün burada toplanmamızın amacı canice katledilen Ata Emre kardeşimiz içindir bu vesile ile ailesine ve sevdiklerine baş sağlığı diliyoruz ruhu şad olsun” dedi.

Kurye Çağlar Eşsiz ise, bıçak darbeleri sonucu hayatını kaybeden Akman için bir araya geldiklerini ve böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını temenni ettiklerini aktardı.

Kuryeliğin meslek olarak sayılmadığını söyleyen Eşsiz, “Kuryelik hakkında şuna değinmek istiyorum. Kuryelik ülkemizde halen bir meslek olarak sayılmamaktadır. Bizde birer bankacı gibi, doktor gibi, bir sarraf gibi örnek veriyorum halka hizmette bulunmaktayız. Ancak, hizmette bulunduğumuz meslek, bizler dışında meslek olarak görülmüyor. Biz bu durumun bir an önce çözüme kavuşmasını ve meslek olarak sayılmasını istiyoruz” dedi.

Kuryeliğin meslek olarak sayılmasını istediklerini aktaran Eşsiz, “Biz de buradan sizler aracılığıyla devletimize bu duyuruyu yapmak istiyoruz. Kendilerinden ricamız bir an evvel meslek sayılmasını istiyoruz. Bizim tek derdimiz budur” dedi.

Düzenlenen yürüyüş basın açıklaması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

İpek Esma Çeşme