Bildiş, '19 Mayıs Gençlere hediyedir'

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bildiş, '19 Mayıs Gençlere hediyedir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TEMAD İl Başkanı Aydın Bildiş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Bildiş, 19 Mayıs 1919 da Samsun’ a atılan ilk adım, aynı zamanda Büyük Türk Milletinin esarete bir başkaldırışı ve kurtuluşa giden yolda attığı kutlu bir adım olduğunu belirtti.

Bildiş, “O gün yakılan “Ya İstiklal, ya ölüm.” meşalesi, Ulu Önderin “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır.” ilkesi ile daha da büyüyerek bütün vatan topraklarına yayıldığını söyledi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs’ı gençliğe hediye ettiğini dile getiren Bildiş, “O gün atılan ilk adım, sonucunda bu toprakları sonsuza kadar bizlere vatan yapan kahramanlık destanının tarihe vurduğu bir mühür olmuştur. 19 Mayıs; bağımsız bir devletin temellerini attığımız Kurtuluş Savaşının başlangıcı olmasının yanında, bu milletin gelecekte de işgale ve esarete asla boyun eğmeyeceği gerçeğini bir kez daha bütün dünyaya gösteren bir şahlanışın adıdır. Ezilen uluslara, millet olmanın önemini ve mücadele ruhu ile esarete nasıl geçit vermeyeceklerini gösteren tarihi bir derstir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günüm de dediği 19 Mayıs tarihine verdiği önemi Türkiye Cumhuriyetini emanet ettiği gençliğe hediye ederek göstermiştir.” Dedi.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Edirne İl Başkanlığı mensupları adına, bu güzel vatanda özgürce yaşamayı sağlayan başta milli mücadelenin eşsiz başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitleri ve ebediyete intikal etmiş gazileri rahmet ve minnetle andıklarını söyleyen Bildiş,  Geleceğin teminatı olan gençlerin ve Türk milletinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutladı.

Haber Merkezi