Veteriner Hekimler Odası başkanından son güne bırakmayın çağrısı

Sahipli kedi ve köpeklere mikroçip takma zorunluluğu uygulaması, 31 Aralık 2022 tarihine kadar devam edecek. Bu tarihten sonra evcil hayvanlarına mikroçip taktırmayanlara cezai işlem uygulanacak. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Polat Türkoğlu, sürecin uzatılmasını talep edeceklerini belirtti.

Sahipli kedi ve köpeklere mikroçip takma zorunluluğu uygulaması, 31 Aralık 2022 tarihine kadar devam edeceğini söyleyen Trakya Bölge Veteriner Hekimler Odası Başkanı Polat Türkoğlu, evcil hayvan sahiplerine mikroçip taktırma ve karne işini son güne bırakmamaları çağrısında bulundu.

"Sürecin uzatılmasını talep edeceğiz"

Bu sürecin uzatılmasını talep edeceklerini söyleyen Türkoğlu, "Mikroçip taktırma ve karne tedariki ile ilgili bir sorun var bizim elimize gelmiyor. Biz de hekimler olarak bunu ulaştırmakta zahmet çekiyoruz. Şunu net olarak söyleyebilirim. Elinden geldiği gibi bakanlık da biz de çalışıyoruz. Ama yoğun bir talep var. Türkiye'de her zaman son raddeye bırakılır. Bununla ilgili hayvan sahiplerine uyarımızı yapmıştık. Sosyal medya hesaplarımızdan da duyurularımızı yapmış ve kendi üyelerimizi de uyarmıştık. Bu işi daha aktif olarak yapmak istemiştik ama son raddeye geldiği için bir sıkışma oluyor. Mümkün olduğunca hayvan sahiplerini uyaralım son raddeye bırakmamaya çalışalım" ifadelerine yer verdi.

"Kimsenin ceza almasını istemiyoruz"

Bu konu ile alakalı çalışmalarını yapacaklarını söyleyen Türkoğlu, "Cezai uygulama ile ilgili de kimsenin ceza almasını istemiyoruz. Tarım il ve ilçe müdürlükleri de serbest kliniklerde bu konu ile ilgili çalışmalarını yapıyorlar. Problem olacağını düşünmüyorum. Sürenin uzatılması için de başvurumuz var. Bunun da dikkate alınacağını düşünüyoruz. Hem merkez konseyimiz hem de odalarımız bu konunun esnetilmesi ile ilgili başvurularını yaptılar" şeklinde açıklamada bulundu.

31 Aralık 2022 tarihinden sonra çip taktırmayan hayvan sahiplerine idari para cezası uygulanacağı gibi 1 Ocak 2023 tarihinden sonra da cezanın ödenmesiyle çip takma işlemi yapılacak.

ÖZLEM CEYLAN

Bakmadan Geçme