Üç üniversite öğrencisi yardım çalışmalarına ilk günden beri destek veriyor

Edirne'de üç üniversiteli depremzedeler için başlatılan yardım kampanyasına ilk günden beri destek veriyor. Üniversiteliler Mimar Sinan Spor Salonu'nda oluşturulan yardım toplama merkezindeki çalışmalara gönüllü olarak katkı sağlıyor.

Edirne Valiliği koordinasyonunda başlatılan yardım kampanyasına ilk günden beri destek veren üç üniversiteli öğrenci kente gelen depremzedeler için gece gündüz çalışıyor.

Yardım kampanyasına gönüllü olarak destek veren öğrenciler çalışmalarına her alanda devam ediyor.

Çalışmalara gönüllü olarak katılan gençlerden biri olduğunu ifade eden öğrencilerden Buğra Yücedağ, arkadaşlarıyla beraber ilk günden beri fırsat buldukça depremzedelere yardımcı olmaya çalıştıklarını aktardı.

Depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalara devam ettiklerini belirten Yücedağ, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na gidip depremzede belgesi almış olan depremzedelerin ihtiyacları tespit edildikten sonra bizlere listeler veriliyor. Bunun doğrultusunda ihtiyacı olan yorgan, yastık, kıyafet, gıda bu tarz malzemeleri depremzedelere veriyoruz. Depremin ikinci gününden beri buradayım. Fırsat buldukça sürekli olarak geliyorum. Bir çokta hikaye dinledik burada. Özellikle üniversite kitapları, orta okul kitapları gibi ihtiyaçları temin etmek için sürekli bir çalışma içerisindeyiz arkadaşlarımızla beraber. İlk günlerde depremzede aileleri gördüğümüz zaman insanı duygu olarak üzülüyorduk. Yardım ettiğimizde o kadar motive oluyoruz ki eve gittiğimizde buradaki yorgunluktan eser kalmıyor." Dedi.

Öğrencilerden Yağmur Özsöz ise, ellerinden geldiği kadar afetzedelere yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Çalışmalara ilk günden beri destek verdiğini vurgulayan Özsöz, çocuklarla oyun oynadıklarını ve mutlu olmalarını sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Öğrencilerden Serra Bangacı da, ellerinden geldiğince depremzede ailelere yardımcı olduklarını söyledi.

Kendisini en çok çocukların etkilediğini ifade eden Bangacı, “Çocukların gözlerindeki korku, endişe, bilinmezlik çok fazla etkiliyor herkesi. Bir oyuncak verdiğimizdeki mutlulukları hiç bir şeyle karşılaştırılamaz. O durumda bizlerde olabilirdik. Deprem Kahramanmaraş'ta değilde Edirne'de de olabilirdi. Türkiye'deki insanların birlik olduğunu düşünüyorum." Diye konuştu.

Doğukan Vurgun

DOĞUKAN VURGUN

Bakmadan Geçme