Promet, Kamu Çerçeve Protokolü'nün kazanımlarını paylaştı

Hak-İş Konfederasyonu Edirne İl Başkanı ve Öz Sağlık İş sendikası Edirne Şube Başkanı Emre Promet, Kamuda istihdam edilen emekçilerin heyecanla beklediği 2023-2024 Kamu Çerçeve Protokolü,'nün kazanımlarını yaptığı açıklama ile anlattı.  

TAKİP ET

Kamuda istihdam edilen emekçilerin heyecanla beklediği 2023-2024 Kamu Çerçeve Protokolü'nün, Hak-İş Konfederasyonu ve Türk-İş Konfederasyonunun büyük mücadelesinin sonucunda belirlendiğini belirten Hak-İş Konfederasyonu ve Hak-İş Konfederasyonu Edirne İl Başkanı ve Öz Sağlık İş sendikası Edirne Şube Başkanı Emre Promet, Kamuda istihdam edilen emekçilerin yüzünün güldüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen taraflara ve sabırla bekleyen teşkilat ve üyelerine teşekkür eden Promet, tüm kamu işçilerine hayırlı olmasını diledi.

2023-2024 Kamu Çerçeve Protokolü'nün kazanımlarını paylaşan Promet, "En düşük (günlük) yevmiye ücreti 725 TL, en düşük (aylık) brüt ücreti 21 bin 750 TL, sosyal yardım (aylık) bin 595 TL, yemek yardımı (Öğün) net 94 TL 25 kuruş, giyim yardımı (Yıllık) bin 15 TL, Ek ödeme (Mayıs ayında ödenecek) 3 bin 625 TL (yıl), gece zammı (mevcut sözleşmesinde bu orandan yüksek olanlar uygulamaya devam olunur) yüzde 8, fazla çalışma yüzde 70, hizmet zammı (Her kıdem yılına göre) 15 TL, iş primi (Mevcut sözleşmede prim olanlara ayrıca uygulanmayacaktır) yüzde 4, yüzde 5 ve yüzde 6, ikramiye 60 gün gazi, terör mağduru ve şehit yakını işçilere prim yüzde 10" ifadelerine yer verdi.

Kamuda çalışan 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023-2024 dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında anlaşma sağlanmış ve sonucu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamıştı.

"Ne olmuştu?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni'nde yaptığı açıklamada, “Refah payı dâhil, ücretlerde yüzde 45 artış yapıyoruz. Böylece, en düşük kamu işçisi ücretini de 15 bin liraya çıkarıyoruz” ifadelerine yer vermişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu protokolle yaklaşık 700 bin kamu işçisinin 2023-2024 döneminde alacağı ücretin çerçevesinin belirlendiğine dikkati çekerek, protokolün, kamu idareleri ve bağlı döner sermayeli kuruluşlar, fonlar ve kefalet sandıkları, özel kanunla kurulan kurumlar, genel bütçeden yardım alarak hizmet yürüten kuruluşlar, kamu iktisadi teşekkülleri ve bağlı ortaklıkları, sermayesinin yarıdan fazlası kamuya ait kuruluşlar, il özel idareleri, belediyeler ile bağlı kuruluş ve işletmelerinde alın teri döken işçileri kapsadığını anlatmıştı.

Özlem Ceylan

ÖZLEM CEYLAN

Bakmadan Geçme