Edirne Ziraat Odası'ndan üreticilere uyarı!

Edirne Ziraat Odası Başkanlığı Trakya'da yoğun olarak görülen çayır tırtılı ile mücadeleye karşı üreticilere uyarıda bulundu.

TAKİP ET

Edirne Ziraat Odası Başkanlığı saha ekipleri arazi kontrollerine aralıksız olarak devam ediyor. Tarlalarda incelemelerde bulunan saha ekipleri, üreticileri çayır tırtılı ile mücadele yöntemleri konusunda hem bilgilendiriyor hem de uyarıda bulunuyor.

Ayçiçeği ekili arazilerde yoğun şekilde görülen çayır tırtılı ile mücadele Tarım ve Orman Bakanlığı genelgesi kapsamında insansız hava araçları(İHA) ile yürütülüyor. Edirne Ziraat Odası Başkanlığı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada üreticilere dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulundu.

Edirne Ziraat Odası tarafından yapılan açıklamada, saha ekipleri tarafından arazi kontrollerinin aralıksız devam ettiği belirtildi.

Trakya Bölgesi'nde yoğun şekilde görülen çayır tırtılı zararlısına karşı incelemelerde bulunan saha ekipleri, Edirne merkezde incelenen arazilerde çayır tırtılına rastlanmadığını diğer bölgelerde ise kısa sürede yapılan müdahale ile durumun kontrol altına alındığının görüldüğünü bildirdi.

Üreticilerin ayçiçeği ve mısır ekili alanları bir süre daha kontrol etmesi gerektiğini belirten saha ekipleri, olumsuz bir durumla karşılaşıldığında mutlaka yetkililere haber verilmesi konusunda uyarılarda bulunuldu.

Ayrıca yapılan açıklamada kimyasal mücadelenin arıların aktif olmadığı akşam saatlerinde yapılmasının büyük öneme sahip olduğu belirtildi.

Burcu Temel

Bakmadan Geçme