Başkan İba 'Yaşlılarımız geçmişin aynası geleceğin ise yol göstericileridir'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında yayımladığı mesajda, hiç kuşkusuz yaşlıların, geçmişin aynası geleceğin ise yol göstericileri olduğuna vurgu yaptı.

TAKİP ET

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nü heyecan ve mutlulukla kutladığını belirten İba, “Yaşlılarımız bizlere, geçmişten geleceğe yol gösterici oluyor. Geçmişin aynası geleceğin ışıkları oluyorlar. Kültürün, örf ve adetlerin yarına taşınmasını sağlayan en değerli varlıklar olan ve kazandıkları hayat tecrübeleriyle bizlere yön gösteren kıymetli büyüklerimiz için özel bir anlam ifade eden 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nü heyecan ve mutlulukla kutluyoruz. Yaşlılarımıza değer vermek aziz Türk milletinin en önemli töresi, vazgeçilmez geleneğidir. Bu geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere aktarma görevi de bizlere düşmektedir. Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak öncelikli görevlerimiz arasındadır” şeklinde açıklamada bulundu.

“Yaşlılara saygı ve hoşgörü göstermek gerek”

Ülkenin her ilinde yaşlılar için açılan huzurevleri, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezleriyle daha huzurlu bir yaşam sağlandığına vurgu yapan İba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki hassasiyeti ve girişimlerinin herkese örnek olması gerektiğini ifade etti.

Toplum olarak, yaşlılara hayatın her evresinde saygı ve hoşgörü göstermek gerektiğini söyleyen İba, Yaşlıların, yaşadıkları hayatta her zaman için yakın ilgi ve kendilerine sevgiyle uzanacak bir el beklediğinin altını çizdi.

“Yaşlılara olan vefa borcunu hayır dualarını alarak ödemek en önemli erdemdir”

İba, yaşlılara olan vefa borcunu hayır dualarını alarak ödemek en önemli erdemlerdendir dedi ve şunları kaydetti.

İba; “AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte yaşlıların yaşam kalitesini artırmak adına birçok yenilik yapıldı. Sıkıntılı bir süreç yaşayan yaşlılarımız, iktidarımızın yaptığı değişimlerle gerekli desteği ve güvenceyi almıştır. İktidar olarak tüm çabamız, yaşlılığın bir çile ve sıkıntı dönemi olmaktan çıkarılıp, minnet ve şükran duygularımız için vesile olacak bir ikinci bahar olması içindir. Tüm yaşlılarımızın 1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününü kutluyorum. Kendilerine huzur içerisinde sağlıklı ömür diliyor, ellerinden öperek sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme