23 Nisan coşkusu evlerden yükseliyor

Covid-19 salgını dolayısıyla evlerinden çıkmayan vatandaşlar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı evlerinden kutlayacak. Minikler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için evlerini süsledi. Koronavirüs önlemleri kapsamında bayram coşkusunu evlerinde yaşayan çocuklar, evlerini rengârenk pankart, balonlar, Atatürk posterleri ve Türk bayrakları ile süsledi.

23 Nisan coşkusu evlerden yükseliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs önlemleri kapsamında eğitime geçici süreyle ara verilmesi üzerine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı okullarda ve törenle kutlayamayacak olan çocuklar, çektikleri videolarla sosyal medyadan ‘evde kal’ mesajı verdi. Apartmanlar, balkonlar ve camlara asılan süslemeler 23 Nisan tören alanındaki görüntüyü aratmadı.

“Arkadaşlarımızla buluşacağımız günleri iple çekiyoruz”

23 Nisan coşkusunu evlerinde yaşayan çocuklar; “evde kalan arkadaşlarımız bugünlerde evde oyun oynayabilir, camdan bakıp hava alabilirler. Evde kitap okuyup, anne ve babalarıyla oyunlar oynayabilirler. 23 Nisan akşamı saat 20.00’de İstiklal Marşı’nı söyleyebiliriz. Daha güzel günleri hayal edelim. Arkadaşlarımıza kavuşacağımız günleri iple çekiyoruz. 23 Nisan’ın en güzel ve unutulmayacak gün olduğunu bilelim” dediler.

Evde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hazırlıklarına başlayan TED Edirne Koleji öğrencileri 23 Nisan sabahı saat 09.00’da sosyal medya üzerinden canlı yayında buluşacaklar.

 

Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında TBMM Başkanı Mustafa Şentop’tan gelen 23 Nisan çağrısı doğrultusunda 23 Nisan akşamı vatandaşlar evlerinde camlarından, balkonlarından İstiklal Marşı okuyarak tek yürek olacaklar.

Özlem Ceylan