İftarlık hurmalar tezgâhtaki yerini aldı

Ramazan Ayı'nın başlamasına sayılı günler kala iftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurma tezgâhlardaki yerini aldı. Ramazan denince akla ilk gelen lezzetlerden biri olan hurmanın fiyatında geçen yıla oranla bir değişiklik olmadı. Pazar esnaflarından Bahri İşleker,  tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının genel anlamda satışları yarı yarıya etkilediğini belirtti.

İftarlık hurmalar tezg&acirchtaki yerini aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Satışlarımızın iyi gitmesini bekliyoruz”

Hurma satışlarının salgın sürecinden etkilenmeyeceğini düşündüklerini aktaran Bahri İşleker; “Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala biz de hurmalarımızı tezgâhlarımıza dizdik ve satışlara başladık. Ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi hurma olduğu için satışlarımızın iyi gitmesini bekliyoruz.  İran, Cezayir, Tunus, Medine ve Kudüs hurmalarımız var” dedi.

 “Fiyatlarda değişiklik olmadı”

En çok tercih edilenin Cezayir ve İran hurması olduğunu belirten İşleker; “En çok sattığımız hurma bu ikisi oluyor. Fiyatlarımızda bir değişiklik olmadı. Hurmalarımızı geçen yılki fiyattan satışa sunuyoruz. Koronavirüs genel anlamda satışlarımızı yarı yarıya etkiledi. Fakat hurma satışlarının bu süreçten etkileneceğini düşünmüyoruz. Müslüman âleminde oruç vazgeçilmez görevlerden birisi olduğu için hurma da bu hayırlı günlerde sofraları süslemeye devam edecek. Rabbim şimdiden herkese hayırlı ramazanlar geçirmeyi nasip etsin” ifadelerine yer verdi.

Cezayir ve İran hurmasının kilosu 20, İran olgun hurma 25, Tunus 40, Medine 60, Kudüs 80 liradan tezgâhları süslüyor.  

Ebru Güven Mutlu