Gürkan'ın 'müşteki sanık' olarak yargılandığı darp ve şantaj davası 10 Mayıs'a ertelendi

Eski Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın 'müşteki sanık' olarak yargılandığı davanın 17. celsesi görüldü. Mahkeme avukatların savunma yapmak için ek süre talebi kabul ederek duruşmayı 10 Mayıs'a erteledi.

Gürkan'ın 'müşteki sanık' olarak yargılandığı darp ve şantaj davası 10 Mayıs'a ertelendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eski Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'birden fazla kişi tarafından gece vakti birlikte yağma', 'nitelikli cinsel saldırı' suçlarından müşteki-şüpheli olarak tutuksuz yargılandığı davanın 11'inci duruşması bugün görüldü.

Duruşmaya sanıklardan O.K katılırken eski Belediye Başkanı Recep Gürkan katılmadı.

Edirne'de yaşayan ve 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak yaymak' suçundan tutuklanan Ş. B., iddiaya göre tahliyesinin ardından kaçtığı Bulgaristan'da kaçırılıp, alıkoyuldu. Ş.B., 2 yıl önce de azmettiricinin Edirne eski Belediye Başkanı Recep Gürkan olduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Soruşturma açıldı.

Aralarında Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da bulunduğu 7 kişi hakkında 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'birden fazla kişi tarafından gece vakti birlikte yağma', 'nitelikli cinsel saldırı' suçlarından 50 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Başkan Gürkan 75 bin lira kefaletle adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bu davanın 17’inci duruşması bugün Edirne 3’üncü ağır ceza mahkemesinde görülüyor. Bilindiği gibi geçen yıl Edirne eski Belediye Başkanı Recep Gürkan, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi bir türkü barda kadeh kaldırıp, şarkı söylediği görüntülerle ilgili 'suçu ve suçluyu övmeden tutuksuz yargılandığı davada 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmış ve hükmün açıklanması geri bırakılmıştı.

İpek Esma Çeşme