Erkekler de cilt bakımı yaptırıyor

Erkekler, yaptırdıkları güzellik uygulamalarıyla kadınları geride bıraktı. Güzellik merkezlerinin yolunu tutan erkekler, cilt bakımı, lazer epilasyon, microblading, manikür ve pedikür gibi uygulamalarına yoğun ilgi gösteriyor.

Erkekler de cilt bakımı yaptırıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bayan kuaförlerinde sıkça rastlanan kişisel bakım ürünleri, erkek kuaförlerinde de  ilgi odağı olmaya başladı. Son yıllarda ilgi odağı olan bakım ürünleri  erkek kuaförlerinin ve müşterilerin de ilgi odağı oldu. Artık erkek kuaförlerinde “maske var mı ?” ve “maske çeşitleriniz nelerdir?” gibi sorular da gelen müşterilerin sıkça sorduğu sorular arasında yer alıyor.

Pürüzsüz cilde sahip olmak için uygun cilt bakım uygulamalarının tercih edilmesi gerektiğini söyleyen berberler, kaliteli ürünler ve alanında uzmanlarla cildin temizlenmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Uzun vadede etki göstermesi beklenen cilt temizleme ve bakım ürünleri müşteriler tarafından oldukça tercih ediliyor. Edirne Saraçlar Caddesi esnaflarından Berkan Çakıcı, artık müşterilerin kişisel bakımlarının yanı sıra cilt bakımı için de randevu aldığını ifade etti.

 Erkeklerin en çok yüz maskesine talep gösterdiğini belirten Çakıcı “Özellikle erkekler maskeye çok önem veriyor. Tıraşa geldikleri zaman ilk olarak maske ve türlerini soruyorlar. Cildi sıkılaştıran maskelerimiz var , sivilcelere karşı maskelerimiz var , cilt tipine göre maskelerimiz var , peelingimiz var , gözenekleri açmak için buhar makinemiz var , surattaki yağlar için , sivilce için ve surattaki kırışıklıklar için kremlerimiz var bunları sürüyoruz daha sonra da toniklerimiz ile siliyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.  

"Artık eskisi gibi saçını kestirip gitmiyorlar"

Erkeklerin artık sadece saçını kestirip gitmediğini belirten Çakıcı, saçlarını kestirdikten sonra cilt bakımı ve maske de yaptırdığını vurguladı. Tek kullanımda sonuca ulaşılamayacağını ve süreklik gerektiren uygulama olduğunu aktaran Çakıcı, “Cilt bakımı tek kullanımda olacak bir şey değil biraz daha süreklilik isteyen bir şey. Artık genel olarak erkekler de kendilerine çok önem veriyor ve yaptırdıkları bakımlardan memnun kalıyorlar.Gelen müşteriler sürekli maske istiyor" dedi.

Burcu Temel- Sercan Güder