Yedi'de7'lik başarı

05-07 Nisan tarihleri arasında Trabzon Mehmet Akif Ersoy Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası'na katılan Edirneli milli yüzücü Özge Üstün 7 branşta 7 madalya kazandı.

Yedi'de7'lik başarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası 05-07 Nisan tarihleri arasında Trabzon Mehmet Akif Ersoy Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirildi. Çeşitli illerde faaliyet gösteren 35 kulüpten 103 sporcunun yarıştığımüsabakalara katılan Edirneli bedensel engelli milli yüzücü Özge Üstün 7 branştayüzerek 7 madalya kazandı. 7 branştayarışanEngelli Milli Yüzücü Özge Üstün 7’sinde de başarı elde ederek Edirne’ye madalyalar ile dönmeyi başardı.

Madalyaya doymuyor

Edirneli Engelli Milli Yüzücü Özge Üstün, 200 metre karışık, 50 metre sırtüstü, 100 metre kendi branşı olan kurbağalama, 100 metre serbest,200 metre serbest, 50 metrekelebek ve 50 metreserbest olmak üzere 7 kulvarda yarıştığını ve 2 altın, 3 gümüş, 2 bronz olmak üzere toplamda 7 madalya elde ettiğini söyledi.

Hedef Portekiz-Almanya ve İtalya

1 A barajı ve 3 B barajlarını geçtiğini söyleyen Özge Üstün, “Dünya şampiyonasına gitmeye hak kazandım. 200 metre karışıktaki derecemi23 saniyeye düşürdüm. Büyük performans gösterdim. 50 metre kendi branşım olan kurbağalamada 1 saniye düşürdüm. Beklediğimden gayet güzel geçti. Umduğumuzu aldık.Hedefim Portekiz, Almanya ve İtalya’da dünya şampiyonası için mevcut derecelerimi düşürmeye çalışacağım” dedi.

“Edirnelilere kırgınım”

Engelli yüzücü Özge Üstün, spor yapmanın başlı başına masraf olduğunu belirterek, en büyük destekçisinin ailesi olduğunu fakat bazı durumlarda imkânların el vermediğini belirtti. Edirne’de umduğu desteği bulamadığını dile getiren Üstün, kırgın olduğunu söyledi.

“Yarışmaya katılamayacaktım”

Trabzon’daki yarışmaya gitmesine Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın vesile olduğunu söyleyen Üstün,“Maddi manevi her türlü desteği sağlamasaydı bu yarışmaya katılamayacaktım. Ben bu halimle ülkemi ve şehrimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum. Tüm zorluklara katlanarak başarı elde etmeye çalışıyorum. Çok başarılı bir yüzücüyüm. Elimden tutmalarını istiyorum. Şehrimize birçok madalya kazandırmaya çalışırken umduğum desteği bulamıyorum. İçim buruk olsa da ülkemi ve kentimi en iyi şekilde tanıtacağım. Maddi anlamda yanımda olup destek olurlarsa kentimizi daha iyi yerlere taşıyacağıma inanıyorum” açıklamasında bulundu.

Engelli Yüzücü Özge Üstün’ün 2013 yılından bu yana çeşitli dallardan 58 madalyası bulunuyor.

Özlem Ceylan