Vatandaşlar, yeni almak yerine evdekini tamir ettiriyor

Gıdadan giyime, kozmetikten ev eşyasına kadar birçok üründeki fiyat artışı, vatandaşları yeni almaktan çok evdekileri tamir ettirmeye yönlendiriyor. Edirne'de 33 yıllık saraciye esnafı Doğan Sayman, vatandaşların daha çok eski ürünlerini tamir ettirmek için geldiğini aktardı.

Vatandaşlar, yeni almak yerine evdekini tamir ettiriyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmişten günümüze süregelen meslekler arasında yer alan saraciye ustalığı, Edirne’de de yaşatılmaya devam ediyor. Deri ürünlerine gelen zam nedeniyle hem imalatçı, hem satıcı hem de alıcılar zorluk yaşıyor. Hammaddesi deri olan tüm ürünlerin fiyatının arttığını söyleyen Saraciye Ustası Doğan Sayman, yüzde 20 artış olduğunu ve bu yaz 60 liradan sattıkları deri kemerlerin şimdi 90 lirayı bulduğunu aktardı.

“Yeri ürün almak yerine evdekini tamire getiriyorlar”

Deri cüzdan fiyatlarında da artış olduğunu dile getiren Sayman, “Biz imalatçı olduğumuz için fiyatları olduğunca düşük tutmaya çalışıyoruz. Mesela kemerde kullandığımız kemer tokası 5 liradan 10 liraya çıktı. Vatandaşlar yeni ürün satın almak yerine tamir ettirmeye getiriyorlar. Çeşitli ürünlere eskisi kadar talep yok. Cüzdan kültürü İstanbul’daki gibi değil, kendi müşterimiz her zaman var” dedi.

Burcu Temel